28 / 03 / 2024

Medineli iş adamı Hassan Ashoor Samsun'da 3 konaklama yatırımı yapacak!

Medineli iş adamı Hassan Ashoor Samsun'da 3 konaklama yatırımı yapacak!

Karadeniz Bölgesi'ne Arap müteşebbis ilgisi artarken, Medineli iş adamı Hassan Ashoor'un Samsun'un "Saklı Cennet" unvanlı turistik ilçesi Ayvacık'ta 3 konaklama yatırımı yapmaya hazırlandığı bildirildi.



Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin THY Samsun Bölge Müdürlüğü ile yabancı yatırımcılara yönelik ortaklaşa yürüttüğü uluslararası turizm ve tanıtım gezileri, meyvelerini vermeye başladı. Arap ülkelerinde de gerçekleştirilen tanıtımlar neticesinde Arap yatırımcılar, Saklı Cennet'e yatırım yapmak için birbiriyle yarışıyor. Medineli iş adamı Hassan Ashoor, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Ashoor, yatırımları hakkında bilgi verip taleplerini iletti. Ayvacık'tan, ortakları ile birlikte toplamda 21 bin dönüm arazı satın alan turizmci Hassan Ashoor, konaklamaya yönelik 3 proje hazırladı. Ashoor, ilçede 56 dairelik normal konut, 30 dairelik apart otel ve 5 villa yapacak. Arkadaşı olan iş adamı ise 90 dairelik konut inşa edecek. İlçeden 2-3 arsa daha almak isteyen iş adamı Hassan Ashoor, Gürgenyatağı mevkisinde villaların inşaatına başladığını açıkladı. 3 ay içinde de apart otelin temelini atacaklarını ifade eden Medineli iş adamı, 12 dönümlük arazisindeki yatırımları ilçeye büyük katma değer kazandıracağını kaydetti. 


"AYVACIK, HAKİKATEN SAKLI BİR CENNET" 

Turistik İlçe Ayvacık'ı 2 yıl önce tanıtımlar sayesinde keşfettiklerini hatırlatan iş adamı Hassan Ashoor, "Ayvacık, Araplar için keşfedilmeyi bekleyen bir yer. Ayvacık'ın fotoğraflarını alıp Suudi Arabistan'da firmamızın reklamlarında kullandık. Araplardan ciddi beğeni ve talepler aldık. Araplar tatil köyü seviyor. Arap aileler kalabalık ve rahat etmek istiyor. İlk önce villa ve apart otel yapmak için arsa satın aldık. Villaların inşaatı başladı. Apart otelin de inşaatına 3 ay sonra başlıyoruz. Ayvacık'ı turizm cenneti yapabiliriz. Çok güzel bir yer. Bunların dışında başka projelerimiz de var. Turistik  bir lokanta yapmak istiyoruz. Arkadaşımın ise 9 dönümlük arazisi var. O da villalar yapacak. Ayvacık'ın geleceği çok parlak" dedi. Başkan Yılmaz'a projelerle ilgili bilgi veren Hassan Ashoor, alt yapı yatırımlarının tamamlanması ve teleferiğin mutlaka yapılmasının ilçe turizmi için önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Ayvacık'ta alt yapı ve turizm yatınmlarına devam edeceklerini belirterek, ilçenin turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkaracaklarını vurguladı. Başkan Yılmaz, tüm yatırımcılan Ayvacık'a davet etti. 



Ülker Kayseri Gazetesi


Geri Dön