28 / 03 / 2024

Mehmet Akif Dilsiz: İstanbul'da konut arz fazlası var!

Mehmet Akif Dilsiz: İstanbul'da konut arz fazlası var!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul’ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz “ İstanbul’da arz fazlası var. ” söyleminin Anadolu Yakası Kurtköy’de kendisine yer bulamadığını dile getiriyor.



Pendik Bölgesinde Emlak ve Konut Proje Satış sektörünün önde gelen kuruluşlarından Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul’ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz, Pendik-Kurtköy bölge içerisinde ki proje-talep oranlamasını değerlendirerek, talebin geçen seneye oranla %5 daha düşük olduğunu fakat bunun sebebinin ise firma bazlı yapılan araştırmalar ile bulunduğunu belirtiyor. Araştırma neticesinde bölge içerisinde potansiyel alıcıların geldiği, ciddi konut talebinin olduğu fakat alıcıların birkaç üreticide yoğunlaştığının ortaya çıktığını belirten Dilsiz, asıl sorunun konutta değil projelerin pazarlanmasında olduğunu gözler önüne seriyor.


Genel olarak; talebi algılayıp ona göre proje üreten birçok firma satış sıkıntısı yaşamazken, talebi değil bölge içerisinde daha önce yapılanı taklit ederek proje üreten ve onları sağlıklı bir şekilde piyasaya çıkaramayan üreticiler arasında arz talep dengesizliği oluşmaya başladığını belirtiyor.. Dilsiz, burada arz ve talep fazlasını şu şekilde değerlendiriyor. Alıcılar Konut bazlı değil firma bazlı düşünmeye ve hareket etmeye başladılar.


Kurtköy talep canlılığı bakımından her projeyi kaldırabilecek tüm dinamikleri içerisinde barındırdığını belirten Dilsiz, Konumu itibariyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na, hastanelere, üniversitelere ve alışveriş merkezlerine yakınlığı  gibi dinamiklerin olduğunu ve Bu dinamikleri hareket planına dahil ederek pazarlama ve satış politikalarını oluşturan üreticilerin Kurtköy de sürekli proje üretmeye devam edecekleri görüşünde..


Sonuç olarak; Pendik Kurtköy bölgesinin  ileri ki dönemlerde de birçok projeye ev sahipliği yapacağını ve satış sonrası hizmetlerini vaad edilen şekilde yapan üreticilerin bölgede hiçbir zaman satış sıkıntısı yaşamayacağını öngörüyor. 



Geri Dön