19 / 04 / 2024

Mehmet Ellibeş: Kentsel dönüşüm kolay bir proje değil!

Mehmet Ellibeş: Kentsel dönüşüm kolay bir proje değil!

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, önceki gün Aşiyan Tesisleri'nde, 77. Daraltılmış Danışma Meclis Toplantısını düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Ellibeş, "kentsel dönüşüm projesi, kolay bir proje değil. Bu proje çok riskli ve biz bu riski aldık" dedi.



AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, önceki gün Aşiyan Tesisleri’nde, 77. Daraltılmış Danışma Meclis Toplantısı’nı düzenledi.


Aşiyan Tesisleri’nde düzenlenen 77. Daraltılmış Danışma Meclis Toplantısı’na Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Abiş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Kasapoğlu, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Uzuner, AK Parti yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri katıldı.


‘BEDEL ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Alp, “Yaşanan terör olaylarında 2 şehit daha verdik. Üzüntümüz çok büyük. Askerlerimiz, milletimiz ve topraklarımız için, bu bedeli ödüyor. Askerlerimiz bu bedeli öderken bizler de gerek siyasette, gerekse de hainlere karşı omuz omuza çarpışarak ülkemiz için bedel ödemeye hazırız. Yüz yıllardır bu coğrafyada yaşanan oyunlara karşı hep bir bedel ödenmiştir. Bu coğrafya var olduğu sürece de bedel ödemeye devam edeceğiz. Şehit olan 2 askerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


‘ÇOK ZOR BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ’

7 Haziran seçimlerinde AK Parti tek başına iktidar olamayınca kimlerin sevindiğinin çok net bir şekilde görüldüğünü belirten Başkan Alp, “Dış güçler buna çok sevindiler. AK Parti, 14 yıllık iktidarında verdiği tüm sözleri yerine getirerek hiçbir partilimizin başını önüne eğdirmedi. Bu çok önemli bir çalışma. Çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafya var olduğu sürece bu zorlukları yaşayacağız. Bu zor coğrafyaya yine barışı ve istikrarı getirecek olan bir ülke varsa, bu ülke yine Türkiye’dir. Çünkü Türkiye daha dün PKK’ya karşı direnmeye aciz iken bugün Rusya’ya kafa tutuyor. Ülkemiz, güçlü bir ülke oldu. Ama dış güçler asla ve asla güçlenmemiz istemiyor. Çünkü yıllardır bölgemizde mezhep çatışmaları çıkararak bizleri parçaladılar. Bunlar bizi kardeşliğimizden korkarlar, çünkü biz birleşince bunların artık bize gücü yetmeyecek” dedi.


‘BİZ BU RİSKİ ALDIK’

İlçe Başkanı Alp’ten sonra konuşan Belediye Başkan Ellibeş; “Bu günlere kolay gelmediklerini ve çok bedeller ödediklerini ifade ederek, “Halen bizler bu bedelleri ödüyoruz. Her ne olursa olsun Hükümet ve Meclis her şeyi kontrol altına aldı. Bizlerin lügatında ‘yorulmak’ kelimesi yok. Bizler aynı tempo ile yola devam edeceğiz. Seçimde kapı kapı, sokak sokak ve ev ev dolaşarak halkımızla bir araya geldik. Seçim beyannamemizde neleri vaat verdiysek bu vaatlerimizin yüzde 77’sini tamamladık. Geri kalan vaatlerimiz ise 2019 yılına kadar tamamlanacak. Bizim seçim beyannamemizde yer alan kentsel dönüşüm, diğer partililerin seçim beyannamesinde yoktu. Çünkü kentsel dönüşüm projesi, kolay bir proje değil. Bu proje çok riskli bir proje ve biz bu riski aldık.


‘EN BÜYÜK ZARARI BİZ GÖRDÜK’

Marmara depreminde en büyük zararı biz gördük ve 6 bin şehit verdik. Deprem nedeniyle çok büyük bir fatura ödemiş olduk. Maddiyatı elimizin tersi ile ittik ama yaşanan can kayıplarını önlemek de bizim elimizde. Depremde kaybettiklerimizi fazlasıyla geri kazandık. Ama en önemlisi kentsel dönüşümü ele almak istedik. Hayatımız söz konusu ise bunu çok iyi düşünmemiz lazım. Bizler bu binalarda yaşamaya korkuyoruz. Bu korkuyu gidermek için kentsel dönüşüm kapsamında tüm eski binaların yerine yeni binalar yapılacak.


‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ’

Kentsel dönüşüm için yıllar önce çalışmalarımıza başladık. Fakat sürekli olarak rant peşinde olduğumuz söyleniyor. Eğer biz bir fırsat değerlendirmek isteseydik, ilk önce Denizevler Mahallesi’ndeki arazileri ucuza kapatıp, başka bir tarafa satardık. Biz bunu yapmadık. Biz, hak sahiplerinin zararını minimuma indirebilmenin mücadelesini verdik. Bizler halen bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında 1. bölgemiz; Merkez, D­130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi,19 Mayıs Caddesi ve 20 Sokak arasında kalan bölgedir. 2. bölgemiz; sanayi çarşısı, 3. bölgemiz ise Denizevler Mahallesi’dir. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yeni daireler ile eski daireler arasındaki fark eşitliği çıkarılacak. Hak sahibi ya daire farkını ödeyecek, ya farkını alacak ya da başa baş kalacaktır” dedi.



Gölcük Postası


Geri Dön