29 / 03 / 2024

Mehmet Emin Birpınar: Yapılar sebebi ile 35 bin insanın hayatı tehlikede!

Mehmet Emin Birpınar: Yapılar sebebi ile 35 bin insanın hayatı tehlikede!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar,muhtemel bir depremde İstanbul'daki yapıların yüzde 67'sinin yıkılabileceğini, bu yapıların acilen yenilenmesine çalışıldığını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İstanbul'da bir deprem olması halinde mevcut yapıların yüzde 67'sinin yıkılabilecek durumda olduğunu söyledi 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART 


KONYALI İşadamları ve Sanayiciler Derneği KONSİAD'ın İstanbul'da düzenlediği konferansta konuşan Birpınar,kentsel dönüşümün önemine değinirken, İstanbul'un yüzde 27'sinin acilen yıkılıp yenilenmesi gerektiğini vurguladı.Konyalı İşadamları ve Sanayiciler Derneği KONSİAD tarafından, İstanbul Bahçelievler'de çevre konusunda düzenlenen bir konferansta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Emin Birpınar, kentsel dönüşüm programlarının önemini anlattı. 


BİNALAR YENİLENMELİ 


BİRPINAR, "İstanbul ve tüm Türkiye'nin önemli bir deprem kuşağında yer aldığını, yaşanan depremlerde önemli can ve mal kayıplarının yaşandığını anlatarak, sadece İstanbul'da çok acil olarak mevcut yapıların yüzde 27'sinin yıkılıp yenilenmesi gerektiğini, yüzde 40'ının da mutlaka yenilenmesi gereken yapılar olduğunu söyledi. 


Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar,muhtemel bir depremde İstanbul'daki yapıların yüzde 67'sinin yıkılabileceğini, bu yapıların acilen yenilenmesine çalışıldığını söyledi. 


Bizim Anadolu


Geri Dön