19 / 04 / 2024

Mehmet İşler İzmir'in turizm kapasitesini açıkladı!

Mehmet İşler İzmir'in turizm kapasitesini açıkladı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir turizminin öksüz bırakıldığını belirterek İzmir için ciddi bir stratejik tanıtım yapılması gerektiğini söyledi.



İzmir turizminin sorunlarını dile getiren ve bu problemlerin çözümüyle ilgili önerilerde ve girişimlerde bulunan ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, tamamlanmayan projelerin akıbetini sorarken,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir turizmini sadece Agora kamulaştırması olarak gördüğünü ve tanıtım için bütüncül ve paydaş stratejik bir atılım yapmadığını belirtti. 

İzmir-Manisa Karayolu'nu birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tüneli inşaatının kilit nokta olduğunu ifade eden Mehmet İşler, "Sabuncubeli Tüneli inşaatının bitiş tarihi gecikmiştir. İzmir- Manisa bağlantısı için bu tünel kilit nokta oluşturmaktadır. Bu tünelin inşaatı ne zaman bitecektir? Konak Tüneli projesi ise yine trafiği rahatlatmakla birlikte İzmir turizminin de önünü açabilecek projelerden biri iken, bu proje de daha hala bitirilemedi. 



2013 sonunda açılacağı söylenen Konak Tüneli projesiyle ilgili son durum nedir?" ifadelerini kullandı. Dokuz adet yat limanıyla ilgili bir gelişmenin yaşanmadığını kaydeden İşler, "Bu proje ne zaman bitirilecektir? Kimsenin de bu soruya verdiği bir cevap, açıklama yoktur" dedi. 



Pamucak-Efes Sahili tarihi alanlarının bir araya getirilerek bu bölgedeki suyun Efes Limanı'na getirilmesi projesiyle ilgili henüz bir girişim yapılmadığını söyleyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Abdülaziz Ediz'in de hayali olan Pamucak Sahilleri bağlantısında yer alan tarihi harabelerinin, Efes tarihi alanımızla bütünleşerek suyun Efes Limanı'na kadar getirilmesi projesiyle ilgili herhangi bir girişim yapılmamıştır. Peki, henüz neden bir girişimde bulunulamamıştır?" Tepeköy-Selçuk bağlantısını da sorularına ekleyen Mehmet İşler şöyle devam etti: "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan İZBAN hattının Tepeköy-Selçuk bağlantısının inşaat çalışması ne zaman başlayacak? Bu hat Efes, Selçuk ve Pamucak turizmi için büyük önem arz etmektedir. Bu ataleti üzerinizden atınız, İzmir turizmini sahipsiz bırakmayınız." İzmir turizminin stratejik bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Mehmet İşler, "İzmir turizmi için ciddi bir stratejik tanıtıma gereksinim vardır. Ayrıca, İzmir'in hikayesinin uluslararası platforma, medyaya, tur operatörlerine, hedef kitlelere, en önemlisi ise gerçek satıcılara ve paydaşlara anlatılması gerekmektedir. Bu anlamda, İzmir'in tüm turizmin paydaşlarının içinde olduğu bir tanıtım meclisine veya bir tanıtım platformuna ihtiyacı vardır" açıklamasında bulundu. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir tanıtım meclisi ve tanıtım platformu oluşturma konusunda ilgisiz kaldığını söyleyen İşler sözlerini şöyle tamamladı: "İzmir turizmi, sadece İzmir'in önemli arkeolojik alanlarından biri olan Agora'nın kamulaştırılmasına sınırlı değildir. Tabi ki alkışlanacak bir çalışmadır ancak İzmir turizmi Agora kazı alanı ve burada yapılan çalışmalarla sınırlı tutulamaz, hiç kimse de sorumluluklarını peçeleyemez. İzmir turizminin ilerlemesine ve Türkiye pastasından pay almasını sağlayacak imkanların ortadan kalkması, her geçen gün gelişen Türkiye turizminin aksine, İzmir turizminin giderek dibe vurmasına yol açıyor. Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in bütün değerlerinin ve tarihinin tanıtımına önem vermemekle birlikte, ne yazık ki Hükümet kanadından da İzmir ve buna bağlı olarak İzmir turizmi ihmal edilmektedir. Kısacası, bu kadar güzel değerlere sahip İzmir'imize gelen vuruyor, giden vuruyor." 


Tünaydın


Geri Dön