25 / 04 / 2024

Mehmet Okay: Ege'de yazlıkların metrekaresi 5 bin Euro'yu aşmış durumda!

Mehmet Okay: Ege'de yazlıkların metrekaresi 5 bin Euro'yu aşmış durumda!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Ege bölgesi için "Ege'de yazlıkların metrekaresi 5 bin Euro'yu aşmış durumda" dedi.



Her sene olduğu gibi bu sene de Ege çok popüler. Türk insanının hatta artık dünyanın tatil için ilk sırada aklına gelen yer...


Yoğun çalışma temposundan uzaklaşıp, dinlenmek, eğlenmek, stres atıp enerji toplamak için gidilen bu yer bir başka, her gören aynı yorumu yapıyor ki gerçekten dünyanın en güzel coğrafyası..


Son yıllarda çok daha fazla yabancı ziyaretçi gördüğümüz bu bölgemizde sadece ziyaret değil, konut satın almaların da patlama yaptığını görüyoruz.


Sadece İstanbul ve Marmara bölgesi değil, İzmir, Aydın, Muğla gibi şehirleri içine alan Ege Bölgesi de marka olma yolunda ilerliyor, ki son dönemde satılan yazlık konutların metrekaresi 5.000 Euro'ları aşmış durumda...


Artık İtalya, Fransa, İspanya gibi turizm gelirleri yüksek ülkeleri yakalama yolunda ilerlerken gayrimenkul yatırımcıları için de Ege bölgesi cazip hale gelmiş durumda.


Bu arada birçok vatandaşımız Türk topraklarının yanında Yunan Adaları'nı da keşfe çıkmış, komşumuz ekonomik olarak zor durumda kalmasına karşı duyarsız kalamamışlar..


Ege'deki bu komşu turizmi, iki toplumun fertlerinin birbirlerine çok benzediklerini ve birçok ortak değeri olduğunu fark etmelerinin yanında bu güne kadar atılan düşmanlık tohumlarının da ne kadar yanlış olduğunu düşündürüyor ve iki toplumu birbirine daha fazla yaklaştırıyor.


Bu güzel ülke ve coğrafyaya yakışır bir şekilde yaşamak gerekir diye düşünüyoruz, karşılıklı anlayışlı, hoşgörülü ve dostane tavırlar ile bu dünyayı cennete çevirmek varken..Maalesef incir çekirdeğini doldurmayan sebeplerle cehenneme çevrilebiliyor.


Komşuluk çok önemli, aile için olsun millet için olsun fark etmiyor. Dil, din, etnik kimlik farkı bile olsa yüzyıllardır bu coğrafyada birbiri ile uyum içinde yaşamış toplumlar bir gün birtakım sudan sebeplerle düşman olabiliyor ki son günlerde komşularımızda yaşanan karışıklıklar hepimizi üzüyor..


"Komşu komşunun külüne muhtaçtır" atasözünü unutmadan birbirimizi daha iyi tanıyıp anlayacağımız, tüm komşularımız ile sorunsuz barış ve huzur içinde bir dünya dileklerimizi yineliyoruz.


Ant Yapı EQ Dergisi


Geri Dön