10 / 05 / 2024

Mehmet Özdemir: 3 yılda 600 ile 800 konut inşa edeceğiz!

Mehmet Özdemir: 3 yılda 600 ile 800 konut inşa edeceğiz!

Katarlı fonu yönetmek üzere Türkiye'de kurulan BBMRED firması, 175 milyon dolarlık bütçesiyle yatırım yapmak için görüşmeler yapıyor...




Katarlı fonu yönetmek üzere Türkiye'de kurulan BBMRED firması, 175 milyon dolarlık bütçesiyle yatırım yapmak için görüşmeler yapıyor. Şirketin markajında kurumsal gayrimenkul geliştiricileri var 800 konut arasında üretim yapmayı planlıyoruz. Arta kalan paramızla da mevcut projelerde alım yapacağız" dedi. 



Katarlı bir fonun Türkiye'de yönetimi için kurulan BBMRED şirketi, İstanbul ve Ankara'da gayrimenkul geliştirmek için görüşmelerine başladı.  Katarlı bir fonun 175 milyon dolarını yöneteceklerini belirten BBMRED CEO'su Mehmet Özdemir, "Katar'da enerji dağıtımı yapan ve yılda 3.5 milyar dolar cirosu olan Al Mohannedi Ailesi'nin fonunu Türkiye'de yöneteceğiz" dedi. Katar'dan Türkiye'ye bakışın çok farklı olduğunu kaydeden özdemir şöyöle konuştu: "Katarlılarm Türkiye'ye bakışı çok pozitif. Bir Ortadoğu ülkesi olarak görülmüyor." İstanbul ve Ankara'da merkezde projeler üreteceklerini söyleyen Özdemir, Ankara'da kurumsal bir firmayla ortaklık için görüşmeleri sürdür düklerini ifade etti. Özdemir, "Bu fon ile 3 yılda 600 ile 800 konut arasında üretim yapmayı planlıyoruz.


YATIRIMCI GELMEZSE DÖNÜŞÜM ZOR

Mütekabiliyet yasasının Türkiye için çok faydalı olduğunu savunan Özdemir, yabancıya daire satmaya uğraşmak yerine, yabancıların yatırıma çekmek gerektiğini kaydetti. 


Kentsel dönüşümde 8 milyar dolara ihtiyaç olduğunu hatırlatan Özdemir, "Uluslararası yatırımcıyı buna ortak etmeliyiz. Türkiye artık kaygan bir zeminde değil. Dünya ülkeleri gibi kırılgan bir yapı yok. Cari açığı yüksek ülkelerde risk var. Türkiye sağlam durumda" dedi.  Türkiye'ye 20 yıllık dönüşüm sürecinde yatırım yapacaklarını anlatan özdemir, 3-5 sene sonra ülkeden çekilmeyeceğiz" diye konuştu. 



Yelda Akgün/ Habertürk


Geri Dön