23 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: Ekonomide kalıcı risk yok!

 Mehmet Şimşek: Ekonomide kalıcı risk yok!

Kurda son haftada yaşanan hızlı artışı değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Kurdan enflasyona geçişkenlik düşük kalacak' değerlendirmesini yaptı. Firmaların fiyat artırma gücü çok sınırlı olacak...



Kurda son haftada yaşanan hızlı artışı değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Kurdan enflasyona geçişkenlik düşük kalacak' değerlendirmesini yaptı.


Hafta içinde hızla yükselerek rekorlar kıran dolar ve Euro'nun enflasyona etkileri üzerine hükümet cephesinden değerlendirme geldi. Kurdaki artışın etkilerini resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajlarla değerlendiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'İç talep zayıflayacak. Firmaların fiyat artırma gücü çok sınırlı olacak. Dolayısıyla kurdan enflasyona geçişkenlik düşük kalacak' şeklinde değerlendirmede bulundu.


'Karşı karşıya olduğumuz sıkıntılar büyük ölçüde piyasalarda fiyatlanmıştır' diyerek açıklamasını sürdüren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ortalık yatışınca toparlanma çok hızlı olacaktır. Temeller sağlam' mesajını paylaştı.'Büyüme bir miktar yavaşlasa da Mart sonrasında toparlanır' diyen Şimşek, '2008 ve sonrası dönemde olduğu gibi felaket tellallarını hayal kırıklığına uğratacağız. Maliye politikasında manevra alanımız var' ifadelerini kullandı. Hükümeti hedef alan operasyon sonrası dolar ve euronun rekor seviyeleri görmesi zam beklentilerini de artırmıştı.


Tarihi seviye görülmüştü


Piyasalarda tedirginlik yaşanırken otomotiv, akaryakıt ve gayrimenkule kadar kur yükselişinin fiyatlara yansıyacağı gündeme gelmişti. Özellikle dövizde yaşanan yukarı yönlü hareket sektörlerde önümüzdeki yıl için yeni finansal revizyonlar yapılacağı beklentisini gündeme taşımıştı. HSYK'nın yaptığı açıklaklama ise piyasalarda gerilime neden olmuş, kur geçtiğimiz hafta içerisinde tarihi seviyelere tırmanarak rekor kırmıştı.



Yenişafak Gazetesi 


Geri Dön