20 / 04 / 2024

Mehmet Şimşek: Yalnızca tek ev satan vergi ödemeyecek!

Mehmet Şimşek: Yalnızca tek ev satan vergi ödemeyecek!

Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nın tanıtımı için düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek,Gelir Yergisinde kendisine ilişkin özel bir düzenleme yoksa herkesin genel hükümlere tabi olacağını vurguladı...




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gelir Yergisinde kendisine ilişkin özel bir düzenleme yoksa herkesin genel hükümlere tabi olacağını vurgulayarak "Gelir ile artan oranlı bir vergi söz konusu olacaktır. Dolayısıyla futbolcu veya gündeme getirilen diğer hususlarda genel düzenleme söz konusu olacak" dedi.

Bakan Şimşek Bakanlığın Toplantı Salonunda "Gelir Vergisi Kanun Tasarısı'nın tanıtımı için düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şimşek, vergilendirmede mesleki bir sınıflama yapılıp yapılmadığına ilişkin soru üzerine söz konusu kanun tasarısında özel bir düzenlemenin olmadığı durumlarda genel hükümlere tabi olunacağım söyledi. Tasarıda özel düzenlemelerin yok denecek kadar az olduğuna dikkati çeken Şimşek "Birçok soruya cevap anlamında söylüyorum özel bir düzenleme yoksa ki bunları sınırladık genel hükümlere tabi olunacak.
Burada geliri ile artan oranlı bir vergi söz konusu olacaktır. Yüzde 15'ten başlayan en yüksek yüzde 35rte biten bir gelir vergisi oran uygulamamız zaten var. Dolayısıyla futbolcu veya gündeme getirilen diğer hususlar olsun bu hususlarda genel düzenleme söz konusu olacaktır  dedi.
Kira gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin soru üzerine Şimşek, şuanki mevzuatta şirketlere 2 yıldan sonra yüzde 75'lik bir istisnanın söz konusu olduğunu, kendilerinin bu istisnayı 2 yıldan sonra yüzde 40. 3 yıldan sonra yüzde 50.4 yıldan sonra yüzde 60, 5 yıldan sonra da yüzde 75 olarak yemden tanımladıklarını ifade etti. Şimşek, gayrimenkul satış karı hesaplanırken. enflasyona göre maliyet düzenlemesi yapılacağını vurgulayarak. elde tutması süresi içerisindeki maliyeti artıcı harcamalarında maliyete ekleneceğini bildirdi.
Modem bir düzenleme yaptıklarına dikkati çeken Şnnşek. artık yüzde 100'lük istisna dönemlerinin gende kaldığım, aşamalı bir geçişin söz konusu olduğunu dile getirdi.

Ankara Ticari Hayat

Geri Dön