25 / 04 / 2024

Mehmet Sinirlioğlu: Ayasofya Camii tapusundaki imza abim Fikret Sinirlioğlu’na ait!

Mehmet Sinirlioğlu: Ayasofya Camii tapusundaki imza abim Fikret Sinirlioğlu’na ait!

Son günlerin en önemli konuları arasında yer alan Ayasofya Camii’nin tapusunda Fikret Sinirlioğlu’nun imzası bulunuyor.



 

Son günlerin en önemli konuları arasında yer alan Ayasofya Camii’nin tapusunda Fikret Sinirlioğlu’nun imzası bulunuyor. Sabah'tan Damla Kaya'nın haberine göre Fikret Sinirlioğlu’nun oğlu Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu’ndan başkası değil. Ayasofya Camii Tapusu’ndaki imzası olan merhum Fikret Sinirlioğlu’nun kardeşi Yüksek Mimar Mehmet Sinirlioğlu ise Ayasofya Camii Tapusu ile ilgili açıklamalar yaptı. Ayasofya Camii tapusundaki imza için Mehmet Sinirlioğlu, “Evet bu imza merhum Fikret Sinirlioğlu’na aittir. Yeniden tastik ve teyit etmek için imzalamıştır” diye konuştu.

Ayasofya Camii'nin tapusu sosyal medyada uzun zamandır paylaşılıyor. Bu tapuda Fikret Sinirlioğlu'nun imzası bulunuyor. 2008 yılında yaşamını yitiren Fikret Sinirlioğlu'nun oğlu iseTürkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'ndan başkası değil. Ayasofya Camii Tapusu'ndaki imzası bulunan Fikret Sinirlioğlu'nun kardeşi Yüksek Mimar Mehmet Sinirlioğlu ise Ayasofya Camii Tapusu ile ilgili açıklamalar yaptı.

Mehmet Sinirlioğlu: Ayasofya Camii tapusundaki imza abim Fikret Sinirlioğlu’na ait!

ABİM FİKRET SİNİRLİOĞLU YENİDEN TASTİK İÇİN İMZALADI

Mehmet Sinirlioğlu, abisi Fikret Sinirlioğlu'nun Giresun Görele Tapu Dairesi'nde çalışma hayatına başladığını, 1962 yılında tayininin İstanbul'a çıktığını, 1963-64 yıllarında İstanbul Beykoz Tapu Dairesi'nde göreve başladıktan sonra Eminönü Tapu Dairesi'ne atandığını söyledi. İşte bu sırada Ayasofya'nın Camii olduğunu gösteren tapunun yeniden tastikini yapmak için Ayasofya'nın tapusunu abisi Fikret Sinirlioğlu tarafından imzaladığını belirtti. Ayrıca Fikret Sinirlioğlu Eminönü'nden sonra Tapu Daireleri Grup Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra 1992'de emekli oldu. 2008 yılında ise yaşamını yitirdi.

"BU İMZA MERHUM FİKRET SİNİRLİOĞLU'NA AİT"

Yüksek Mimar Mehmet Sinirlioğlu, Sabah gazetesine yaptığı açıklamada, merhum Fikret Sinirlioğlu'nun Eminönü Tapu Dairesi'ne atandığı sırada Ayasofya'nın Camii olduğunu gösteren tapuyu imzaladığını teyit etti. Sinirlioğlu, Ayasofya'nın Camii olduğunu gösteren tapu senedindeki imzaya bakarak "Hanımefendi, evet bu imza merhum Fikret Sinirlioğlu'na aittir. Yeniden tastik ve teyit etmek için imzalamıştır" diye konuştu.

AYASOFYA CAMİİ'NİN TAPUSUNDA NELER YAZIYOR?

19 Kasım 1936 tarihli Ayasofya Camii'nin tapusunun türbe, akaret, müvekkithane ve medreseyi müştemil Ayasofya'yı Kebir Camii Şerifi şeklinde vasfediliyor. Ayasofya'nın Camii tapusunda ili İstanbul Eminönü, Mahallesi Cankurtaran, Sokağı Bab-ı Hümayun yazan Ayasofya'nun tapusunda pafta no 57, ada no 57 parsel no 7 olduğu bildiriliyor. Ayrıca Ayasofya Camii'nin sahibi olarak da tapuda Ebulfetih Sultan Mehmet Vakfı görünüyor.

AYASOFYA CAMİİ KARARI BEKLENİYOR

Bilindiği üzere, Ayasofya ile ilgili 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali istemiyle açılan dava kapsamında 2 Temmuz 2020'de Danıştay 10. Dairesi'nde bir duruşma görüldü. Danıştay gerekçeli kararın sonradan açıklanacağı söylendikten sonra tüm Türkiye Ayasofya'nın Camii olduğunu ve ibadete açılacağına dair kararı bekliyor. Danıştay 10. Dairesi henüz resmi kararı açıklamadı.
 

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!


Geri Dön