26 / 04 / 2024

Mektebim Okulları yedi pilot bölgede kampüs açacak!

Mektebim Okulları yedi pilot bölgede kampüs açacak!

Mektebim Okulları, STEM alanında güçlü bir adres olma hedefiyle UNESCO ile işbirliğine gitti.  Bu doğrultuda Türkiye’de yedi pilot bölgede en az bir kampüs açmayı planlıyor.



2012 yılında kurulan ve kurucularından Ümit Kalko’nun yaşadığı mali sıkıntı sonrası hisselerini Sancak Group’un aldığı Mektebim Okulları, STEM alanında güçlü bir adres olma hedefiyle UNESCO ile işbirliğine gitti. 

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; Mektebim, bu projeyle STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında geleceğin en iyi uygulama merkezlerinden biri haline gelmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Türkiye’de yedi pilot bölgede en az bir kampüs açılması planlanıyor.

Mektebim Eğitim Kurumlan Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Sancak, ilk etapta Türkiye’nin kendine özgü STEM müfredatını oluşturacaklarını ve ardından STEM Öğretmen Eğitimi ile STEM Ölçme ve Değerlendirme Programı’nı hazırlayacaklarını söylüyor. Eylül ayı itibarıyla projeyi Mektebim Okulları’nın tüm kampüslerinde uygulamaya başlayacaklarını kaydeden Sancak, bu projeyle UNESCO’nun tüm dünyaya STEM eğitiminde rol model olacağını ifade ediyor. 

Bu projenin Mektebim Okulları ile birlikte hayata geçmesinin Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu aktaran Sancak, “STEM eğitimi, öğrencilerin bu yeniçağa ayak uydurabilmeleri ve temel yetenekleri geliştirebilmeleri adına bütün ülkelerin eğitim politikası haline gelmiş durumda” diyor.


Geri Dön