25 / 04 / 2024

Melih Gökçek: Kaçak konumda hiçbir bina bırakmayacağız

Melih Gökçek: Kaçak konumda hiçbir bina bırakmayacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "kadar çözülemeyen imar sorununu kökünden çözüp, kaçak konumda hiçbir bina bırakmayacağız" dedi



İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye´nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Siteler´in yapılacak çalışmalarla yeniden ayağa kaldırılacağını belirterek, "Başkentliler farklı bir Siteler ortamını görecek. Bunun müjdesini şimdiden biz verelim" dedi.

İçişleri Bakanı Atalay´ın başkanlığında Ankara´nın mobilya merkezi Siteler´in sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi´nden yapılan açıklamada, Belediye Evi´nde düzenlenen toplantıya Bakan Atalay´ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkanvekili Ali Gökşin ve Siteler esnafının üye olduğu oda ve birlik temsilcileri ile  bürokratların katıldığı bildirildi.

Açıklamada, bir zamanlar Balkanlar ve Ortadoğu´nun mobilya merkezi olan Siteler´in yeniden cazibe merkezi haline getirilmesi için hükümet, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütlerinin güç birliği için bir araya geldiği belirtilirken, atılacak önemli adımların ele alındığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Sitelerin sorunları ve değişim-dönüşüm olanakları"nın ele alındığı toplantıda, Büyükşehir Belediyesi´nin bu konuda daha önce bazı çalışmalar yaptığını hatırlatarak, Siteler´de gerçekleştirilecek yatırımlara değindi.

Siteler´in Türkiye´de ve dünyada mobilya alanında çok ünlü bir merkez olduğunu anımsatan Atalay, sözlerine şöyle devam etti:

"Son yıllarda alternatiflerin gelişmesi, Siteler´in de belki kendisini yenilemede geç kalmasıyla imajında bir durgunluk oldu. Biz şimdi o imajı yenilemek istiyoruz. Siteler´in yeniden Türkiye´deki en önemli mobilya merkezi haline gelmesi gerekiyor. Şu anda zaten o potansiyel var. Halen orada büyük bir iş hayatı devam ediyor ama çevre düzenlemesiyle özellikle tanıtımıyla, AR-GE merkeziyle, esnafımıza destek olabilecek diğer mekanizmalarla tekrar Siteleri canlandırmak istiyoruz. Orası adeta herkesin vakit geçirmek ve çocuklarıyla dinlenmek için geleceği aynı zamanda mobilyanın da bütün türlerini en iyi şekilde görebileceği, bulabileceği bir yer olsun istiyoruz. Tekrar mobilya sektörüne liderlik eden, rehberlik eden bir merkez olsun istiyoruz."

Bakan Atalay, uzmanlardan oluşan bir heyetin 10 gün gibi bir sürede bölgede inceleme yapacağını bildirerek, "Siteler esnafı kararlı, esnafımızın buradaki temsilcileri ve birlik başkanları kararlı. Biz de kararlıyız. Böyle hayırlı bir adımı atmaya bugün başladık. Kamuoyu da kısa sürede orada somut gelişmeleri görecek. Başkentliler, farklı bir Siteler ortamını görecek. Bunun müjdesini şimdiden biz verelim" diye konuştu.

-SİTELER´E ARGE MERKEZİ KURULACAK-
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Siteler bölgesinin Ankara ticaret hayatı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Siteler bizim medar-ı iftiharımız. Bununla ilgili olarak Bakanımız ve Siteler temsilcileri ile çok güzel bir toplantı yaptık, çok somut kararlar aldık" dedi.

Üzerinde anlaşma sağlanan projeleri birkaç ay içerisinde hayata geçirmek istediklerini ifade eden Gökçek, Siteleri ayağa kaldıracak kararları şöyle sıraladı:
"Bölgede öncelikle,  Ankara  Ticaret Odası, Sanayi Odası, Altındağ Belediyesi ve Valiliğin de katılacağı bir ARGE çalışması başlayacak, bir merkez kuracağız. Ayrıca, muhtemelen Ekim ayından itibaren, Ramazan ayından sonra başlatmayı düşünüyoruz, her ayın ilk Cumartesi ve Pazar günleri Siteler´de bir şenlik yapacağız. Bu şenlik Siteleri ayağa kaldırma noktasında çok ciddi bir adım olacak. Otopark sorununu çok kısa sürede çözeceğiz. Taksicilerin bazı otopark ve tuvalet sorunları olduğunu öğrendik, onları halledeceğiz. Sitelere girişlerin belirgin hale gelmesi için dev totemler asacağız. Ayrıca Başkanvekilimiz, Siteler esnafının mallarını toptan satması için bir mekan araştırması üzerinde çalışacak. İlk etapta yapacaklarımız bunlar. Bütün bunların haricinde en önemlisi, Siteler esnafına en büyük müjdemiz, burayı bir kentsel dönüşüm bölgesi ilan edip, bugüne kadar çözülemeyen imar sorununu kökünden çözüp, kaçak konumda hiçbir bina bırakmayacağız. Siteler esnafına da böylece bayram yaptıracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun."

Siteler esnafı adına söz alan Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ise Bakan Atalay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek´e teşekkür ederek, "Her zaman yanlarındayız. Hep beraber, birlikte çalışacağız. Siteler esnafımız da onların yanında. İnşallah hep beraber Siteleri ayağa kaldırırız" diye konuştu.
AA


Geri Dön