26 / 04 / 2024

Menemen Esatpaşa Mahallesi Karayolu Köprüsü'nün temeli atıldı!

Menemen Esatpaşa Mahallesi Karayolu Köprüsü'nün temeli atıldı!

Menemen'in iki yakası birleşiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak karayolu köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin temeli Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak karayolu köprüsü ve bağlantı yollarını kapsayan projenin temeli Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. Törende ayrıca Egekent-2 İstasyonu ve Ulukent İstasyonu’nda toplam 2 milyon TL’ye mal olan 2 adet asansörlü ve yürüyen merpenli yaya üstgeçidi de hizmete alındı. 


Menemenlilerin büyük ilgi gösterdiği törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye hizmetlerini yerine getirirken, önlerine başka büyük hedefler de koyduklarını belirterek, “İzmir’in 30 ilçesi, 60 beldesi, 597 köyüyle beraber, yerelde kalkınmayı gerçekleştirmek, gençlerimize iş ve aş sağlamak istiyoruz. Hedef sadece belediye başkanlığı değildir. Kalkınmada öncülüktür, liderliktir. Bunu 10 yılda büyük ölçüde gerçekleştirdik” dedi


İzmir’i kalkındıracağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılında 11 km raylı sistem devraldıklarını, bugün 96 km raylı sistem hattının hizmette olduğunu belirterek şöyle devam etti: 

“Bu ayın 25’inde 97 km oluyor. 30 Nisan’da 100 km’ye çıkıyor. 30 Haziran’da İZBAN Torbalı’ya gittiği zaman 130 km oluyor. Konak’ta 13 km, Karşıyaka’da 10 km tramvayın ihalesi bitti, kredisi alındı, çalışması başlıyor. Raylı sistem hattımızı 14 kat büyütüyoruz. 5 yıl içinde 302 km’ye çıkaracağız” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kenti kalkındırmak için görevi olmadığı halde 400 milyon lira harcayarak fuar kompleksi yaptığını vurgulayarak, “Temmuz ayında bitiyor. Dünya ticareti İzmir’de buluşacak. Ege Bölgesi’nin tüm ürünleri bu fuarda buluşacak, hem ülkemizi hem kentimizi dünyaya tanıtacağız, ülkemizi ve kentimizi kalkındıracağız” dedi. 


Menemen’e 10 yılda 210 milyon yatırım

Menemen ilçesinde yaptıkları yatırımlardan da bahseden Başkan Aziz Kocaoğlu,  “İzmir Büyükşehir Belediye tarafından Menemen ilçesindeki yatırımlara 210 milyon TL harcandı. Yani yılda 21 milyon TL’yi sadece Menemen için harcadık. Bunu sizlere hizmet etmek için Tahir Başkanımızla birlikte el ele gönül gönüle gerçekleştirdik. Kendisine sağlıklı yol arkadaşlığı için teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Anadolu Caddesi’nde trafik akışının güvenli ve kesintisiz yapılması için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar 250 milyon lirayı aşkın yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Büyük Çiğli Alt Geçidi, Harmandalı Alt Geçidi, Evka-5 Üstgeçidi ve Ulukent Kavşağı ile kesintisiz ulaşımın sağlandığını, ayrıca 11 adet yürüyen merpenli asansörlü yaya üstgeçidinin hizmete açıldığını dile getirdi. 


Şehitlerimizin emanetini koruyacağız

Günün anlam ve önemine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, 18 Mart’ın Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. Daha Çanakkale Savaşı’nda Kurtuluş Savaşı’nın ve gelecekteki Türkiye Cumhuriyeti’nin önderinin kim olacağının belirlendiğini söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Şehitlerimiz nur içinde yatsınlar. Onların emanetlerini koruyacağımıza namus ve şeref sözü veriyoruz” diye konuştu. 


Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de yaptığı “Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun da yoğun çabalarıyla Menemen’in iki yakasını birleştiriyoruz” dedi. Şahin, yapılacak üst geçitle 50 bin kişinin yaşadığı bir bölgenin ulaşımının kolaylaşacağını söyledi. Yaptıkları hizmetlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük katkıları olduğunu dile getiren Tahir Şahin, “En zor işlerde bile bize bir yardım eli uzandı. Uzanan o el Aziz Kocaoğlu’nun eliydi. İşte ben şimdi bu eli sıkarım da, sonuna kadar onunla el ele yürürüm de. Belediye hizmet binamıza başladık, 1 kuruş paramız yoktu, yüzde 70 yardımla yine yardımımıza Aziz Başkan koştu. Pazaryeri inşaatına başlayacağız, yine Aziz Babamıza gidip yardım isteyeceğiz. Bizim başka babamız var mı?” diye konuştu. 


Törenin sonunda 4 milyon 267 bin lira maliyetle hayata geçirilecek projenin temeli atıldı. Proje kapsamında Menemen Esatpaşa Mahallesi’nde, 1211 Sokak ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlayan 70 metre uzunluğunda 1 adet demiryolu üzerinde köprü, 220 metre uzunluğunda duvar ve 1200 metre yol ve tretuvar yapılacak. Törende aynı zamanda Evka -2 İstasyonu ve Ulukent İstasyonu’nda toplam 2 milyon TL’ye mal olan 2 adet asansörlü ve yürüyen merpenli yaya üstgeçidin açılışı yapıldı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön