25 / 04 / 2024

Menemen’e 8 milyon liralık tesis!

Menemen’e 8 milyon liralık tesis!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’de ileri biyolojik arıtma tesisi yapacak. 8 milyon liralık tesisin temel atma töreni Cumartesi günü gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar...



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Türkelli’de ileri biyolojik arıtma tesisi yapımına başlayacak. Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak 8 milyon liralık tesisin temel atma töreni Cumartesi günü gerçekleştirilecek.


2010 yılında Menemen ilçesinde 100 bin kişilik ileri biyolojik atık su tesisi hizmete alan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, ilçenin ikinci arıtmasını Türkelli’ye kuruyor. Türkelli ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, uzaklık nedeniyle Menemen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaşamayan Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarını arıtacak. Menemen Türkelli Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek tesis, 15 bin kişiye hizmet edecek kapasitede olacak ve günde 3 bin metreküp evsel atık arıtacak. Tesis, 6.5 milyon liralık yatırımla 545 günde tamamlanacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009-2013 yılları arasında kurduğu 10 arıtma tesisinde olduğu gibi, bu tesiste de evsel atıklar Avrupa Birliği standartlarında ileri biyolojik yöntemle arıtılacak ve arıtılmış sular ultra viyole ışınları ile dezenfekte edilecek. Türkelli, Helvacı ve Hatundere yerleşimlerinin evsel atıklarının arıtma tesisine ulaşması için ayrıca 9.4 kilometre uzunluğunda kanal hattı döşenecek ve üç adet terfi merkezi yapılacak. Yapımına başlanan bu iş kapsamında İZSU yaklaşım 1.5 milyon liralık yatırım yapacak. İmalat çalışmaları Haziran ayında tamamlanacak.




Geri Dön