07 / 05 / 2024

Merit Grubu KKTC'de 270 milyon dolara 2 otel daha açıyor!

Merit Grubu KKTC'de 270 milyon dolara 2 otel daha açıyor!

Merit Otelleri Başkanı Reha Arar, KKTC'de faaliyet gösteren Merit Lefkoşa, Cyprus Gardens ve Crystal Cove'un yanı sıra 270 milyon dolar yatırımla iki yeni otel daha açacaklarını söyledi. Reha Arar "Merit, Kıbrıs'ın en büyük yatırımcısı" dedi...



Kuzey Kıbrıs'ta 25 yıldır var olan ve tatilcilerin en çok tercih ettiği tesisler arasında yer alan Net Holding'e ait Merit otellerine yenileri ekleniyor Şu an Merit Lefkoşa, Cyprus Gardens ve Crystal Cove olmak üzere adada üç otelle faaliyet gösterdiklerini söyleyen Merit Grubu'nun Başkanı Reha Arar, Afrodit otelinin inşaatının devam ettiğini belirtti. Arar ihale sonucu aldıkları ve yıkıp yeniden yapacakları Mare Monte Oteli'nin ise proje çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Crystal Cove'da 700 yatak bulunduğunu belirten Arar, otelde yaptıkları revizyonla Akdeniz'in m en lüks 5 kral dairesini müşteriye sunduklarını söyledi. 106 yataklı Lefkoşa'nın şehrin ilk 5 yıldızlı şehir oteli olduğunu belirten Arar, pek çok ülkeden gelen işadamının kendi ev ve ofisinde yaşadığı konforu odalara yansıttıklarını belirtti. Arar, "Üçüncü otelimiz Cyprus Gardens ulu ağaçlarla kaplı, nostaljik bir tesis. 2.5 kilometre sahil şeridi üe Kıbrıs'ın en büyük sahüine sahip" dedi.

Özsermaye ile yatırım olmaz
Kuzey Kıbrıs hükümetinin yatırımcılara 10 yıl vergiden muafiyet sağladığını, gümrük indirimi gibi teşvikler verdiğini
hatırlatan Reha Arar şöyle dedi: "Kredi yönünden büyük sıkıntı içindeyiz. Bafra 'turizm kalkınma alanı' ilan edildiğinde, Türkiye ile imzalanan protokolle yatırımlara teşvik geldi. Kredilerde büyük kolaylık sağlandı. Bu kredi politikasının bir an evvel düzeltilerek tüm Kıbrıs'ı kapsamasını istiyoruz. Tüm bu yatırımlar özsermaye ile olamaz. Kıbrıs yalnız Bafra değil. Biz Türk hükümetinin daha evvel verdiği yatırım kredilerinin devamını istiyoruz. Çünkü Kıbrıs'ın turizmden başka şansı yok."
Posta


Geri Dön