19 / 04 / 2024

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15'e indirdi!

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15'e indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 100 baz puan indirdi ve yüzde 15'e düşürdü.



TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 16,00'dan yüzde 15,00'e düşürüldü. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 100 puan indirdi. Hürriyet'te yer alan habere göre; TCMB Piyasa Katılımcıları Anketinde sene sonu tüketici fiyatları beklentisi yüzde 19,31, 12 ay sonrası tüketici fiyatları beklentisi yüzde 15,61 seviyesinde yaşandı.TCMB'nin enflasyon beklentisi 2021 sene sonu için yüzde 18,4, 2022 yıl sonu için yüzde 11,8 seviyesinde seyrediyor.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 15 e indirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Eylül ayı için senelik manşet enflasyonu yüzde 19,89, çekirdek enflasyonu yüzde 16,82 olarak açıkladı.

Merkez Bankası kararı konut kredisi faizlerini nasıl etkiledi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön