29 / 03 / 2024

Merkez Bankası'ndan dolara 10. günde 3. müdahale!

Merkez Bankası'ndan dolara 10. günde 3. müdahale!

Dolar/TL'nin yeni haftanın son işlem gününde 13.95 seviyesini görmesinin ardından Merkez Bankası'ndan dövize bir müdahale daha geldi.



Dolar/TL tüm hafta boyunca tarihi zirvesinin altında işlem görürken, haftanın son işlem gününde 13.95 seviyesinin üzerine çıktı. Euro ise rekor kırarak 15,75 seviyesine ulaştı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; tarihi zirvelerini yenileyen  dolar/TL ve euro/TL'ye Merkez Bankası'ndan (MB) müdahale geldi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi. Müdahalenin hemen ardından dolar 13.82 seviyesine, euro 15.58 seviyesine geriledi.

Merkez Bankası ndan dolara 10. günde 3. müdahale!

Son iki hafta içerisinde üçüncü müdahale

Merkez Bankası, son iki hafta içinde üçüncü kez dövize müdahale etti. Merkez Bankası 7 yıl aradan sonra ilk kez 1 Aralık'ta doğrudan dövize müdahale etti. İkinci müdahale, 3 Aralık tarihinde dolar/TL'nin 13.89'u vurmasının ardından geldi.

Dolar/TL bugün ne kadar?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön