19 / 04 / 2024

Mersin Emitt Fuarı'nda yerini alıyor!

Mersin Emitt Fuarı'nda yerini alıyor!

Mersin’i tarihi ve kültürel değerleri ile tüm dünyaya tanıtmayı kendisine ilke edinen Mersin Büyükşehir Belediyesi, uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı’nda yerini alacak.




Dünyanın en önemli ve uluslararası boyutta etkili fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleşecek.


80 ülkeden toplam 4 bin 500 kurum, kuruluş ve belde katılımının beklendiği fuarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Erdemli, Çamlıyayla, Toroslar ve Gülnar Belediyeleri ile Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD), Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB), seyahat acentaları ve otel işletmeleri yer alacak.


EMITT Fuarı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin fark yaratacağını vurgulayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Burhanettin Kocamaz, “Mersin, dünyaya açılan bir kapı. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir. Lojistik, tarım, sanayi imkanlarıyla önemli bir kent. Ancak, tanıtımı iyi yapılamadığı için turizmde hak ettiğini bu zamana kadar alamamış bir şehir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi üstleniyoruz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de fuarda güzel bir stant açarak, bölgemizin tarihi, kültürel değerlerini hep birlikte en güzel şekilde tanıtacağız” dedi.


Mersin’de turizm çeşitliliğinin fazla olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “İnanç turizmi, deniz turizmi, dağ turizmi, kültür turizmi gibi birçok kültürü Mersin'de bir arada görebiliyoruz. Onun için diğer turizm bölgelerinden çok daha anlamlı bir bölge. Bölgemizdeki kültür değerlerini inşallah tüm dünya ile paylaşacağız. Biz gittiğimiz yerlerde sadece kentin kültürel değerlerini değil kentimize ait ürünleri de tanıtıyoruz” diye konuştu.


Geçen yıl olduğu gibi bu sene de EMITT Fuarı’na damgasını vurmaya hazırlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kızkalesi minyatürü ve Kleopatra yolu ile standa gelen misafirlerini karşılayacak.


Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde kurulacak stantta cezerye, şalgam, narenciye, elma gibi ürünler ziyaretçilere ikram edilecek.


Mersin’in tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımının gerçekleştirileceği EMITT Fuarı’nda Mersinli ünlü sanatçılar da Mersin standını ziyaret edecek. 


Bu yıl 20’ncisi yapılacak olan fuarda ziyaretçiler 2016 yılı tatil planlarını gerçekleştirme ve yeni destinasyonları yakından tanıma imkanı yakalayacak.


Fuar süresince gerçekleştirilecek panel ve oturumlarda Türk turizminin geleceği uzman katılımcılar eşliğinde değerlendirilirken sağlık turizmi de tartışılacak.



Mersin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön