27 / 04 / 2024

Mersin İçmeler'deki 30 milyon dolarlık tesisin son durumu!

Mersin İçmeler'deki 30 milyon dolarlık tesisin son durumu!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yasayla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Marmaris İçmeler’deki kampı alabilmek için ikinci kez dava açtı.



Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yasayla Muğla  Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Marmaris İçmeler’deki  kampı alabilmek için ikinci kez dava açtı. Piyasa değeri 30 milyon dolar olan tesisin turizme kazandırılması için çalışmalara başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesine yapılan tahsisin iptalini isteyen müdürlük kaybettiği davayı  Danıştay’a taşıdı. Milli Parklar, İçmeler’de  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile birlikte ortak deniz biyolojisi araştırma merkezi kurmak istediklerini açıkladı. 


Köy Hizmetleri kapatıldıktan sonra bir çok kurumun sahip olmak için mücadele verdiği Marmaris’teki kamp, yine mahkemelik oldu. Yasa gereği Muğla Büyükşehir Belediyesine ait olan kamp için Milli Parklar Müdürlüğü Danıştay’a başvurdu ve piyasa değeri 30 milyon dolar olan kampın kendilerine verilmesini istedi. Marmaris’te İçmeler sahilindeki 30 bin metrekarelik eski Köy Hizmetleri Kampı bu defa Büyükşehir Belediyesi ile Milli Parklar Müdürlüğü’nü karşı karşıya getirdi. Müdürlük Muğla Büyükşehir Belediyesi hakkında tahsis davası açtı. Marmaris İçmeler’de denize sıfır 30 bin metrekare alan üzerine 1982 yılında Köy Hizmetleri Kampı, 80'li ve 90'lı yıllarda özellikle üst düzey bürokratların gözde tatil yeri olarak tanındı. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasının ardından İl Özel İdaresi’ne geçti. Başta Orman Bakanlığı ve Milli Parklar Müdürlüğü, dönemin İçmeler Belediyesi olmak üzere bir çok kurum kampın kendilerine verilmesini istedi. Büyükşehir Yasası’yla, İl Özel İdaresi kapatılınca, yaklaşık 10 yıldır atıl durumda olan kamp, Muğla'da oluşturulan Devir Tasfiye Komisyonu tarafından yüzde 75 hissedarı Muğla Büyükşehir Belediyesi olan Muğla El Sanatları Sanayi Limited Şirketi'ne devredildi. 


Anayurt 


Geri Dön