29 / 03 / 2024

Mersin, otel yatırımları için cazibe merkezi oldu!

Mersin, otel yatırımları için cazibe merkezi oldu!

2013 Akdeniz Oyunları'nın yapılacağı Mersin, büyük grupların otel yatırımları için cazibe merkezi haline geldi. Turizmde Antalya 'ya yeni rakip geliyor. Türkiye 'nin önde gelen turizm yatırımcılarının yeni yatırım bölgesi Mersin oldu



Limak, IC, Nurol ve Özaltın gibi birçok firma Mersin Tarsus 'ta bakanlıktan tahsisle aldıkları bölgede yatırım için start verirken, birçok yatırımcı firma ve otel zinciri de yer arayışına başladı. Sheraton bölgede otel açmak için bir gökdeleni kiralarken, Hilton ise ikinci oteli için bina aramaya başladı.

3 yılda 30 bin yatak

Son dönemde birçok turizm yatırımcısının bölge ile yakından ilgilendiğini belirten Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı ve aynı zamanda çukurova Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Doğan, “Son dönemde bölgede Öger Grubu 'nun Fransız Club Med 'in yetkililerini gezdirdim. Hepsi bölgede tahsisli alan olması halinde yatırıma sıcak bakıyor. Birçok yatırımcı halen bölgede arayış içinde ” dedi.

şžu anda 10 bin yatak kapasitesine sahip olan Mersin için 2013 yılı hedefi 30 bin yatağa ulaşmak. 2013 yılında yapılacak Akdeniz Oyunları ile bölgeye devletin de 500 milyon liranın üzerinde bir yatırım yaptığına dikkat çeken Ali Doğan, “Özellikle Tarsus bölgesinde yapılan tahsislerle birlikte bölgeye otellerin yanında iki golf sahası ve kongre merkezi de yapılacak. Yine bölgesel çukurova Havalimanı 'nın ihalesi 3 Kasım 'da yapılıyor. Bu sayede Mersin 'i kitle turizmi açısından yurtdışına açmamız mümkün olacak ” dedi.

Bölgede yatırım yapacağını ilk açıklayan gruplardan birisi de Limak oldu. Grup, Mersin Tarsus 'ta 18 delikli golf sahası olan 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı yan yana iki otelden oluşacak, toplamda üç otel açma hazırlığı içerisinde. Mersin 'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren Sinan İnşaat da, Rus turistleri bölgeye çekmek için 15 milyon doları bulan yatırım yapacağını açıkladı.

Tarsus yeni gözde olacak
Mersin 'in halihazırda 10 bin yatak kapasitesi var. İlde irili ufaklı 40 otel bulunuyor.
2013 Akdeniz Oyunları sırasında şehre 6 bini sporcu olmak üzere 10 binin üzerinde kişinin gelmesi bekleniyor.

Tarsus 'ta tahsis alan 5 firmanın yapacağı yatırımlarla kapasiteye 7 bin 600 bin yatak daha eklenecek.

Mersin 'de 321 km sahil şeridi yer alıyor. Bu sahil bandının 80 - 100 km 'lik bölümü ikinci konutlarla kapalı.
Radikal


Geri Dön