26 / 04 / 2024

Mersin Şehir Hastanesi 3 Şubat'ta açılıyor!

Mersin Şehir Hastanesi 3 Şubat'ta açılıyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada "3 Şubat Cuma günü saat 14.30'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin resmi açılışını yapacaklar." dedi.



Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "3 Şubat Cuma günü saat 14.30'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin resmi açılışını yapacaklar." dedi.


Akdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulunmak için geldiği kentte, Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.


Burada bir konuşma yapan Akdağ, Mersin'i çok sevdiğini, şehir hastanesi nedeniyle de kente daha sık gelip gideceklerini belirtti.


Şehir hastanesinin geldiği son noktayı görmek için kentte bulunduğunu ifade eden Akdağ, şöyle konuştu: 


"3 Şubat Cuma günü saat 14.30'da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Türkiye'nin ilk şehir hastanesinin resmi açılışını yapacaklar. Bu gerçekten bizim için heyecan verici. Şehir hastaneleri sadece mükemmel birer binalar değil, şehir hastaneleri sadece o binaların içerisindeki yüksek teknoloji imkanları ve bu imkanlarla verilecek üst seviyede sağlık hizmetleri, konforlu bakım değil, şehir hastaneleri bir zihniyet değişimi aynı zamanda. Sağlıkta dönüşüm programımızın 2. döneminde, 2. fazın hastanecilikteki yeni adı şehir hastaneleri dönemidir. Ben çok iddialı olmayı sevmiyorum ama şunu rahatça söyleyebilirim, Mersin Şehir Hastanesinin ayarında bir hastaneyi bugün Avrupa'da bulamazsınız. Belki Amerika'da benzer hastaneler var. Böylesine bir zihniyette yaklaşımda bu hastaneyi inşa ettik ve inşa etmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz sene Allah nasip ederse 6 ile 8 hastaneyi hizmete sokacağız. Mersin'in peşine Yozgat'ta onun peşine Isparta'yı daha sonra yıl sonuna doğru inşallah ilgili firma yetiştirebilirse,  Ankara  Bilkent'teki hastaneyi hizmete koyacağız. Milletimize layık olan da budur. Bu millet gerçekten her fırsatta hele hele 15 Temmuz'da şunu gösterdi, bizler milletimiz için ne kadar hizmet etsek, ne kadar milletimizin rahatını huzurunu üstün bir seviyeye çıkarmaya gayret etsek azdır. Buna devam edeceğiz." 


Akdağ, projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, herkesin böyle mükemmel bir eserde emeği bulunduğunu ve arı gibi çalıştıklarını aktardı.


Son birkaç aydır hastanede müthiş bir çalışma temposu yaşandığını vurgulayan Akdağ, şunları söyledi:


"Söylediğim gibi el birliği olmasa herkes birlikte gönlünü bu meseleye koymasa, bu büyük eseri bu kadar kısa zamanda tamamlayamazdık. Dünyadaki örneklerine de baktığımızda bu kadar süratle böyle büyük bir eserin bitirildiği örnekler son derece az. Düşünün 370 bin metrekare kapalı alanı olan çok kompleks bir bina inşa ediyorsunuz. Hastaneler sadece duvarlarını örmekle içerisine cihaz koymakla hastane olmuyor. Her bir odasının, ameliyathanesinin, yoğun bakım odasının özel uzmanlarca incelenip tıbbi açıdan hizmet verebilir kaydı alması gerekiyor. 2013'ün sonunda temel atmışız. Yani 3 sene de bitirmişiz. 3 sene içerisinde biz böylesine büyük bir eseri Mersinlimizin ve bütün bölgemizin hizmetine takdim edecek olmaktan iftihar ediyoruz." 


Nisan ayında referanduma gidileceğini anımsatan Bakan Akdağ, "Burada da milletimizin ferasetine güveniyoruz. Ne zaman ihtiyaç olduysa, ne zaman güçlü bir Türkiye için, istikrar için ne zaman bu milletin bekası, geleceği için ihtiyaç olduysa millet saf tuttu. Omuz omuza verdi. Allah'ın izniyle inşallah nisan referandumunda bunu yaşayacağız." dedi. 


Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akdağ, hastane inşaatında gecikme olmadığını belirterek, şunları söyledi:


"Bu işlerde 2-3 ay çok tabii işler. Gerçekten bir hastaneyi hele hele böylesine devasa bir hastaneyi hizmete sokmak kolay bir iş değil. Siz geri planda mutfakta yapılan işleri bilseniz. Yüzlerce arkadaşımız gece gündüz 3 vardiya çalışıyorlar. Söylediğim gibi 1 ameliyathaneye hasta almanız için o ameliyathanenin nem oranından tutun havada asılı toz miktarına, ısısına varıncaya kadar her türlü şartları çok dikkat ve kontrol ediliyor olmalı. Bunlar önceden testlere tabi tutuluyor. Hastanenin birçok bölümü böyle. Böyle bir hastaneyi bu kadar kısa sürede tamamlamak ve vatandaşın hizmetine sunmak her ülkenin başarabileceği bir iş değil. Bu ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin, sağlıkta büyük bir muvaffakiyet yakalamış olan bir ülkenin işidir. Allah'a şükür biz de bunu gerçekleştiriyoruz." 


Başka bir gazetecinin "Avrupa Birliği kapsamında en az doktor yetiştiren ülkelerden birisi olarak görülüyoruz. Devrim yapıyorsunuz ve bu kadar çok hastane yapıyorsunuz. Peki şu andaki tıp fakültelerinde yetişen doktorlarımız bu talebi karşılayabilecek mi? şeklindeki sorusuna da Akdağ, şu yanıtı verdi:


"53 ülke Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa bölgesinin çatısı altında. Bu 53 ülke içerisinde doktor sayısı nüfusuna göre geride olan ülke biziz. Bir tek Bosna Herkes'te bizden daha az doktor var yani 52. sıradayız. Tıp fakültelerimize yılda 4 bin 500 öğrenci alınıyordu AK Parti olarak iktidar olduğumuz zaman. Bunun kavgasını çok verdik. Ben şahsen kavgasını çok verdim. Buna ciddi bir direnç vardı. Bu fikrin yanına bile yaklaşılmıyordu bir zamanlar. Şimdi tıp fakültelerimize yılda 12 bin öğrenci alınıyor. Yani 4 bin 500'den 12 bine çıkışı düşünün. Bu sayı inşallah bize 2023'e kadar ihtiyacımız olan doktor sayısına büyük ölçüde ulaşmamızı sağlayacak. En dipten başladık belli bir atılım içerisindeyiz."   





AA




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



AK Parti hükümeti döneminde başlayan sağlık alınandaki reform hareketiyle dünya standartlarında hizmet verecek hastaneler dönemi başlıyor. Özel sektör ve kamu eliyle devam eden Türkiye'deki hastane yatırımlarının bölgesel sağlık merkezi hedefine sağladığı katkının önemine dikkat çeken Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 3 Şubat Cuma günü hizmete açılacak Mersin Şehir Hastanesi'ne ilişkin, “Belki de bugüne kadar çok fazla konuşmadığımız, tartışmadığımız bir alan ama Mersin sağlık turizmi açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olacak bundan emin olunuz” dedi.


DÜNYA ÇAPINDA HİZMET

Bakan Elvan, Mersin ziyaretinde yaptığı konuşmada, 3 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en modern hastanelerinden birinin inşa edilmesinin büyük bir başarı olduğunu, şehir hastanesinin, sağlık turizminin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti. Elvan, şöyle devam etti: “Mersin sağlık turizmi açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olacak bundan emin olunuz. Bu konuda hem Sağlık Bakanımız, hem de ilgili arkadaşlarımız özellikle sağlık turizminin geliştirilmesi konusunda çok yoğun çalışma içerisindeler. Bunun meyvelerini de önümüzdeki günlerde inşallah hep birlikte göreceğiz."


ALTYAPI GÜÇLENİYOR

Hükümet olarak Mersin'de en öncelikli alanlarından birinin de güçlü bir fiziki alt yapının oluşturulması olduğunu vurgulayan Elvan, şunları söyledi: “Sadece 2016 yılında karayolu yatırımları için harcadığımız para 500 milyon lirayı geçti. İnşallah bu yıl 7 tünelimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Bunların tünel çalışmaları tamamlandı. Sadece elektro mekanik ve sinyalizasyon çalışmaları var. Bunu da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.”


Bölgesel refahı artıracak

Sekiz turizm bölgesine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğine işaret eden Kalkınma Bakanı Elvan, Ovacık Turizm Bölgesi'nde her türlü işlemin tamamlandığını kaydetti. Elvan, “Şehir hastanesi ve Çukurova bölgesel havalimanı, Mersin'in hem turizm açısından gelişmesine, hem de ticaretteki güçlü konumu artırıp rekabet gücünü ve refah seviyesini yukarı çıkmasına katkı sağlayacak" dedi.



Yeni Şafak


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


Kamu-özel ortaklığı modeli ile yapılan, toplamda yaklaşık 41 bin yataklı şehir hastaneleri çalışması kapsamında, bu yıl 8 hastane hizmete girecek. Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olarak 3 Şubat'ta Mersin Şehir Hastanesi kapılarını açacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "14 yıllık hayalimdi" dediği hastane projesinin hayata geçmesine tanıklık edecek. Erdoğan, kurdeleyi keserek hastaneyi hizmete sunacak. 5 yıldızlı otel konforunda olan Mersin Şehir Hastanesi, bin 253 yatak kapasitesine sahip ve bünyesinde "hiperbarik oksijen tedavisi" yapılabilecek. 339.9 milyon dolarlık yatırım bedeli olan hastane sadece Mersin'e değil tüm Doğu Akdeniz'e hizmet verecek.


EL HAVLUSU BİLE VAR

Hastanede yatışı gerçekleşen her hastaya 1 oda verilecek. Bu odalar tuvaleti ve banyosu olan, televizyonlu, buzdolaplı, eşya dolaplı, beş yıldızlı otel konforuna sahip olacak. Banyoda, banyo havlusu ve el havlusu olacak. Odalar, hasta ve refakatçinin psikolojisine uygun dizayn edilirken, renkler de yeşil, mavi, sarı gibi huzur veren renklerden seçildi. Refakatçilerin yatabileceği yatağın da bulunduğu odalarda, estetik ve mekansal konfor bir arada sunuldu.


BİN 253 YATAKLI OTEL GİBİ

Mersin Şehir Hastanesi, her hastaya 1 oda şeklinde inşaa edildi. Tam bin 253 yatak kapasiteli. Doğu Akdeniz'e hizmet verecek. Ankara'da açılışa hazırlanan 3 bin 700 yatak kapasiteli Bilkent Şehir Hastanesi ise Avrupa'nın en büyüğü olacak.  Adana  Entegre Sağlık Kampüsü, Isparta, Yozgat Manisa, Eskişehir ve Kayseri Şehir Hastaneleri tamamlanmak üzere.


Takvim 


Geri Dön