20 / 04 / 2024

Mersin'de konut satışları azaldı!

Mersin'de konut satışları azaldı!

Mersin'de konut satışlarının azalmasını piyasada para dönmemesine bağlayan uzmanlar, önümüzdeki dönem bunun tersine dönebileceğini savundular. Mersin'de Hükümet projeleri ile birlikte şehrin her yerine yapılan inşaatlardaki hareketlilik satışlara yansımad



Mersin'de Hükümet projeleri ile birlikte şehrin her yerine yapılan inşaatlardaki hareketlilik henüz satışlara yansımadı. "Konut alım talebi düştüğü, talebin düşmesinde faizlerin yükselmesi ve Kredi kullanımının zorlaşmasının etkili olduğu bildirildi. Bankalar vasıtasıyla kredi almak zorlaştı. Piyasalar 3 ay önceye göre daraldı. Krediler geri dönmemeye başlayınca bankalar kredi kullandırırken bahane üretmeye başladı. Eskiden risk kriterlerini fazla dikkate almayıp kredi veren bankalar, şimdi en ufak risk gördüklerinde kredi vermiyorlar. Yüzde 25 peşinat yerine yüzde 40 peşinat talep ediyorlar. Yüzde 40 peşinat verdiğinizde krediniz rahat onaylanıyor. 3 ay öncesine kadar kredi satmak için kendileri çabalıyordu. 


Piyasanın durgun olmasına rağmen konut fiyatlarının düşmediğini kaydeden uzmanlar, piyasadaki sıkışıklığın bir iki ay daha devam etmesi halinde yeni projeler ve ikinci ellerde düşme yaşanacağını öne sürdüler. 

Mersin'de yeni inşaatların  çok pahalı olmasına karşın söz konusu evlere olan talep, ikinci el ve daha ucuz olan konutlara nazaran daha fazla olduğu göze çarpıyor. Mersin'de yapılan konut sayısına göre, talebin de aynı oranda olması gerektiğini savunan uzmanlar, döviz piyasasının ve Borsa'nın emlak piyasası üzerinde etkili olduğunu belirttiler. 


Yeni Güney Gazetesi


Geri Dön