25 / 04 / 2024

Mert Oruç: 10 yıl içinde 4 şehir oteline ulaşmayı hedefliyoruz

Mert Oruç: 10 yıl içinde 4 şehir oteline ulaşmayı hedefliyoruz

Mert Oruç, "Gaziantep, İzmir ve Bursa´da arayıştayız. 10 yıl içinde 4 şehir oteline ulaşmayı ardından da yurtdışına açılmayı hedefliyoruz" dedi



Krizde gerilenler rahatlamak için `termal otelleri´ tercih edince bu alanın önde gelen destinasyonu Afyonkarahisar en iyi günlerini geçirdi. 17 yılda 3.5 milyon termal müşterisini ağırlayan Oruçoğlu Thermal Resort&SPA Yönetim Kurulu Başkanı Mert Oruç, "2009´da krizden en kârlı çıkan yer herhalde biz olduk. Stresini yenmek isteyenler termal otellere yöneldi. Bu yıl da sıcaktan bunalanların talebi sayesinde düşük sezonumuz olan Temmuz-Ağustos´ta bile çok iyi doluluğa ulaştık" dedi

Küresel krizde bunalanlar rahatlamanın yolunu ararken çözümü `termal´de buldu, termal turizminde hem Türkiye´nin hem de dünyanın gözde destinasyonu Afyonkarahisar en iyi günlerini geçirdi. Yörede 5 yıldızlı termal otel kapasitesi 2 bin 500 yatağa ulaşırken Afyonkarahisar´da 17 yıldır faaliyet gösteren ve bu sürede 3.5 milyon kişiye hizmet veren Türkiye´nin ilk termal oteli Oruçoğlu Thermal Resort&SPA Yönetim Kurulu Başkanı Mert Oruç, "2009´da krizden en kârlı çıkan yer herhalde biz olduk. Stresini yenmek, rahatlamak isteyenler, yöneticilerin rahat karar vermesini sağlamak isteyen şirketler `termal oteli´ tercih etti" dedi.

Türkiye avantajlı

Bu yıl mevsim normallerinin çok üzerinde giden hava sıcaklıklarının da doluluklarına olumlu yansıdığına dikkat çeken Oruç, "Güney´de hem gece hem de gündüz sıcaklıklardan bunalanlar, akşamları serin olan ve gündüz de nem nedeniyle boğucu olmayan Afyonkarahisar´a yöneldi. Bizim yüksek sezonumuz Ocak-Şubat ayıdır ama bu yıl Temmuz-Ağustos´ta da çok ciddi doluluk oranlarına ulaştık" diye konuştu.

Mert Oruç, termal otellerin eskiden `kaplıca´ olarak görüldüğünü, bu yüzden gelen müşterinin yaş ortalamasının 50-60 düzeyinde olduğunu da hatırlatarak, son dönemde ise yaş grubunun 30´lara gerilediğini ifade etti. Afyonkarahisar´ın ağırlıklı olarak iç pazara hitap ettiğini, yurtdışından gelen talebin yüzde 5-10´la sınırlı olduğunu vurgulayan Oruç, 2 yıl içinde havaalanının devreye girmesiyle yurtdışında da bir patlama beklediklerini sözlerine ekledi. Oruç, şöyle devam etti: "Almanya başta olmak üzere özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinde önemli bir kireçlenme problemi var. Sigorta şirketleri bu tedaviler oldukça masraflı olduğu için Türkiye´yi tercih ediyor. Türkiye bu konuda yüzde 20-30 fiyat avantajı sunuyor. Ancak Afyonkarahisar´da havaalanının olmaması potansiyeli çekmemizi zorlaştırıyor."

4 şehir oteli açacak

Oruçoğlu Thermal Resort&SPA´ya her yıl 1 milyon TL´lik yenileme ve teknoloji yatırımı yaptıklarını ve zincir haline getirmek için de çalışmalara başladıklarını aktaran Mert Oruç, Manisa´da 7 milyon TL´lik yatırımla bir şehir otelini de hayata geçirdiklerini ifade etti. Oruç şunları söyledi: "Termal otellerde Oruçoğlu, şehir otellerinde ise Oreko markasını kullanacağız. Gaziantep,  İzmir  ve Bursa´da arayıştayız. 10 yıl içinde 4 şehir oteline ulaşmayı ardından da yurtdışına açılmayı hedefliyoruz."

11 bin TL´ye 5 yıldızlı `devre tatil´

308 oda kapasitesine sahip olan Oruçoğlu Thermal Resort, bayramla birlikte 5 yıldızlı `devre tatil´ konseptini de hayata geçiriyor. 100 odayı `devre tatil´ konsepti için ayırdıklarını, müşterilerine 10 yıl süreyle yılda 7 gün tam pansiyon, 5 yıldızlı otel hizmeti vereceklerini söyleyen Mert Oruç, "Müşteriler maket üzerinden değil, mevcut, yerleşik bir otelden `devre tatil´ alacaklar. Otelde bulunan her konfor sunulacak" dedi. Oruç, yaklaşık 5 bin 200 devrenin satışa sunulacağını belirterek, 3-4 ay içinde yüzde 50´sinin alıcı bulmasını hedeflediklerini açıkladı. Oruç, devre tatil fiyatlarının ise 11 bin ile 13.500 TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.
Vatan


Geri Dön