26 / 04 / 2024

Garage İnşaat, Merter ve Bahçeşehir'de yeni projelere başlayacak!

Garage İnşaat, Merter ve Bahçeşehir'de yeni projelere başlayacak!

Merter’in en yüksek 2 kule projesini revize etti.Garage İnşaat, projeleri ‘karma’ hale getirerek 150 milyon dolarlık yatırımla yıl sonunda başlatmaya hazırlanıyor...



Merter’in en yüksek iki rezidans projesini planlarken tarihi yarımadanın siluetini bozmamak için yüksekliklerin düşürülmesi nedeniyle revizyona giden Garage İnşaat, projeleri ‘karma’ hale getirerek 150 milyon dolarlık yatırımla yıl sonunda başlatmaya hazırlanıyor. Yeni projelerle 135 metrelik kuleyi 55, 177 metrelik kuleyi ise 45 metreye düşüren şirket, Bahçeşehir’de de 250 villa yapacak.


Zekeriyaköy Evleri ve Sancaktepe’de Simplicity projelerini hayata geçiren ve inşaatın dışında telekomünikasyon ve maden işletmeciliği gibi alanlarda da faaliyet gösteren Garage Group, Topkapı’nın en yüksek iki rezidans kulesini hayata geçirme planlarını bölgede yüksekliklerin Mart ayında yeniden belirlenmesi sonrası revize etti. Şirket, Astay Gayrimenkul’ün Zeytinburnu’nda tarihi yarımadaya çok yakın bir noktada konumlandırdığı için İstanbul silüetini bozduğu yönünde eleştirilerin hedefi olan 16:9 projesinin ardından Topkapı’da yüksekliğin 55 ve 45 metreyle sınırlandırılması sonrası, biri 135, diğeri 177 metre olarak planladığı iki projeyi, yeniden tasarladı.


Bu iki projeyi 150 milyon dolarlık yatırımla yıl sonuna kadar hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıklayan Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, “Garage Tower adıyla E-5 üzerinde Merter İş Merkezi ile Adidas mağazasının arasında yol kenarında 39 katta 135 metre ile ilçenin en yüksek rezidans kulesini inşa etmeyi planlıyorduk. Hatta 281 rezidans ve 41 işyeri bulunacak bu projenin yanı sıra Yeşil Kundura binasının yanındaki 15 bin metrekarelik arazide de 177 metre yüksekliğinde ofis ve dairelerden oluşan 400 birimlik yeni bir kuleyle kendi yükseklik rekorunu kırmaya hazırlanıyorduk. Ancak bütün projeler değişti” dedi. Garage Tower’ın bulunacağı bölgenin aynı zamanda merkezi iş alanı olduğunu belirten Bahadır, “2-3 yeni proje çizdirdik, bu kapsamda yeni projenin bir bölümü otel, rezidans ve ticari alan olabilir. Çeşitli varyasyonlar deniyoruz, belediyeden onaylatarak yıl sonuna kadar inşaata başlamayı planlıyoruz” diye konuştu. İlçede Yeşil Holding binası ile Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin arasında yer alan Fako İlaç fabrikasının bulunduğu ikinci arazilerinde başlayacakları 177 metrelik kuleyi de yatay bir hale getirdiklerini belirten Bahadır, burasını da yılsonunda başlamak üzere 15 dönümü home-ofis, rezidans ve ticari alan olmak üzere 3 parçaya ayırdıklarını kaydetti.


Zarar 20 milyon $’ın üzerinde


Siluet tartışmalarıyla 3 yıl boyunca geliştirdikleri projelerin çöp olduğunu, iki projede de yaklaşık olarak 10 milyon doları bulan proje çizimi, satış ofisi ve tanıtım masrafı bulunduğunu ifade eden Bahadır, “Yükseklikle bölgede fark yaratacaktık, şimdi yine iddiamızı başka türlü ortaya koyacak yeni konseptler olacak. Yükseklikten sonraki iddiamızı karma proje konseptiyle ortaya koyacağız” dedi. Bahçeşehir’de 80 dönüm arazi üzerinde 150 bin metrekare inşaat alanına sahip bir villa projesine de 2013 yılında başlayacaklarını dile getiren Bahadır, “8 etapta gerçekleştirilecek projede 250 villa olacak. 2+1’den 5+1’e farklı seçeneklerde yer alan villaların büyüklükleri 80 ile 250 metrekare arasında değişecek. Dubleks, bahçeli, ikiz villaların metrekaresi ise 2 bin 500 liradan başlayacak” diye konuştu.


Merter’de talep konuttan ticari gayrimenkule kayıyor


İlçenin konut çehresinin değiştiğine değinen Garage Group Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bahadır, “Şişli ve Bakırköy Adliyeleri’nin olması, metro ve metrobüs bağlantılarıyla ulaşımın artması, bölgede konutun dışına çıkarak ofis ve home-ofis projelerine duyulan ihtiyacı artırdı. Bölgede bu açığı doldurabilmek için yatırıma koyulduk” dedi.




Vatan/Nihal Yuvacan


Geri Dön