16 / 04 / 2024

Mesa GYO, halka arz için gün sayıyor

Mesa GYO, halka arz için gün sayıyor

Albayrak, Martı ve Reysaş GYO'dan sonra Mesa GYO da halka arz için gün saydığını açıkladı



Piyasalardaki iyimser beklentiler halka arz girişimlerini de hızlandırdı. Albayrak GYO, Martı GYO, Mesa GYO gibi pekçok gayrimenkul yatırım ortaklığı borsada halka arz için gün sayıyor. Son olarak Mesa Gayrimenkul Yatırım Ortaklıgı hisse senetlerinin 2010 yılında halka arz edilmesinin planlandığı açıklandı.

İnşaat sektoründe faaliyet gösteren Mesa GYO; 450 milyon lira portföy büyüklüğü ile borsada işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıklarıyla karşılaştırıldığında 4'üncü sırada yer alıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre hisse senetlerinin, ekonomik gelişmelere bağlı olarak 2010 yılında halka arz edilmesi planlanıyor.

Mesa Gyo'nun portföyü; Anadolu Yakası'nın ilk AVM'si olma özelliğini taşıyan Capitol AVM, Mesa'nın 1990'lı yılların başında geliştirdiği "Bahçeşehir Uydukent Projesi" içinde yer alan 603 konuttan oluşan Mn Bahçeşehir Evleri Projesi, Çengelköy'de Mesa projesi, Ankara'nın merkezinde Mesa Dora evleri ve yine Bahçeşehir'de yeni projeler geliştirmeye müsait 330 bin metrekare arsadan oluşuyor. (Yenişafak)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Mesa GYO 2010'da halka açılacak

İnşaat, turizm ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren Mesa Grubu'nun iştiraki Mesa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), gelecek yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) halka açılmayı planladığını açıkladı. Reuters'de yer alan habere göre, şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ekonomik gelişmelere bağlı olarak, Mesa GYO'nun hisse senetlerinin 2010 yılında halka arz edilmesi planlanmaktadır" denildi.
Açıklamada, Mesa GYO'nun, bugün itibariyle 450 milyon lira portföy büyüklüğüne ve 1.4 milyar lira aktif değere sahip olduğu belirtildi.
 
Hedef üst gelir grubu
Orta ve üst gelir grubundaki yerli ve yabancı tüketici kitlesine yönelik projeler hazırlayan Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ödenmiş sermayesi 32 milyon 701 bin 450 lira olan Mesa GYO, 430 milyon liralık aktif büyüklüğe sahip. Şirketin portföyünde Capitol Alışveriş Merkezi, Mesa Dora Evleri, Çengelköy'de Mesa Evleri, Mesa-Nurol Bahçeşehir Evleri Kirazlıbahçe, Zambaklıbahçe, Erguvanlıbahçe Siteleri, Mesa-Nurol Bahçeşehir Sazlıbahçe ve Narlıbahçe projeleri ile Mesa-Nurol Bahçeşehir arsalarından oluşuyor.
Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin 2008 sonu itibariyle hazırladığı değerleme raporlarına göre şirket portföyünün toplam değeri 443 milyon 208 bin lira civarında bulunuyor. Yatırımlarını özkaynak ağırlıklı olarak finanse etmeyi tercih eden Mesa GYO'nun payı yüzde 10'un altında olan 53 ortağı bulunuyor. (Referans)

 


Geri Dön