19 / 04 / 2024

MESA: Nesiller boyu kazandıran marka!

MESA: Nesiller boyu kazandıran marka!

Fanatik Gazetesi yazarlarından Zeynep Fıratoğlu, Gayrimenkul Borsası'nda bu hafta MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu ile röportaj yaptı.



MESA, gayrimenkul sektöründe 'kalite' ve 'güven' ile anılan köklü bir marka. MESA Holding içinde imalattan turizme, sigorta ve hizmet sektörüne kadar pazarda başarılara imza atmış şirketler de yer alıyor. MESA'nın bu görünmeyen yüzünden bahsedebilir misiniz?

MESA Mesken, MESA’nın en bilinen, en çok öne çıkan markası. MESA Mesken ile birlikte “MESA’yı MESA yapan”; şirketlerin içinde ikisi var ki, Türkiye’ye, inşaat sektörüne, çağdaş yaşama çok önemli katkılar sağlamış, ulusal ve hatta uluslararası arenada çok önemli değerler yaratmış firmalardır. Bu markalarımızdan ilki; KOSAŞ – Konut Servisi A.Ş..


MESA’nın konut alanında sağladığı çağdaş yaşam olanaklarını hayata taşıyan ve sürdürülebilir kılan bir şirket. KOSAŞ’tan önce değil böyle bir şirket, böyle bir hizmet dahi Türkiye’de yoktu. KOSAŞ, hayat kalitesinin yükseltilmesi, yaşanılabilir ve uzun yıllarca sürdürülebilir çevrelerin sağlanması için ‘Türkiye’de alanındaki ilk şirket olarak 1987 yılında kuruldu. O zamanlar sadece KOSAŞ’a özgü olan bu hizmetler, bugün Türkiye gayrimenkul sektörüne de yön verdi ve standartları üst seviyelere taşıdı. Bir diğer önemli firmamız da hiç şüphesiz MESA İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Başlangıçta tünel kalıp sistemi tasarımı ve üretimi yapmak üzere 1978 yılında kurulmuş olan MESA İMALAT, kısa bir süre içinde, diğer teknolojik kalıp ve iskele sistemlerini de ürün profiline ekleyerek geliştirdiği tünel kalıp sistemleri ile bugün dünyada, üretim kapasitesi açısından birinci sırada geliyor.


MESA sayesinde Türkiye’de ilk kez kullanılan ve MESA İmalat ile ilk kez ülkemizde üretilmeye başlanılan tünel kalıp sistemi; Türkiye’de inşaat yapımına, her alanda hız, sağlamlık, ekonomiklik, standart üretim getirdi. İnşaat / gayrimenkul sektöründe ‘kalite’nin ölçümlenmesinde referans olarak kullanılan yüksek MESA standartları, bugün holding çatısı altında bulunan tüm bu şirketlerimizin ortak eseridir.


- Mevcut ve yeni başlayacağınız projeler hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Öncelikle lansmanını yeni gerçekleştirdiğimiz Kozyatağı’ndaki ilk projemiz MESA KOZ gibi, birçok bölgeye ilk kez imza atacağız. Ankara’da Eryaman’da, İstanbul’da Beykoz Çubuklu’da bir ve Maltepe’de iki projemiz ile bu semtleri MESA kalite ve güvencesi ile tanıştıracağız. Yine Bodrum’da, MESA olarak döneminin en iddialı projelerinden birinin hazırlıklarını yürütüyoruz. Yurtdışında ise Polonya’nın başkenti Varşova’da devam eden projemizin yanı sıra bir yeni projeye daha başlamak üzereyiz. Sonuç itibari ile MESA, mevcut ve başlayacağı projelerle 2017 yılında çok iddialı.


- Fanatik Gazetesi'ne özel sorumuza gelelim; sporun toplumdaki birleştirici rolü hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz? 

Spor tartışmasız tüm toplumda ve sosyal hayatta olduğu gibi iş dünyasında ve çalışma hayatında da birlik, beraberlik ve kenetlenme yaratır. Başarıya giden yolda takım oyununun önemini ortaya koyar. Bu doğrultuda hem kişisel hem de kurumsal olarak spora çok önem veririz. Benim için deniz - denizcilik, bir hobinin çok ötesinde uzun yıllardır sürdürdüğüm bir spor. Öte yandan koyu bir Beşiktaş taraftarıyım ve aynı zamanda Kongre Üyesiyim. Babam Ersan Boysanoğlu çalışanları ile birlikte şantiyelerde ya da şantiyelere yakın sahalarda öğle paydoslarının adeta bir geleneğiydi bu maçlar. İşte bu yaklaşımın getirdiği aidiyet, birlik ve beraberlik duygusu MESA’yı başarılara ve bugünlere taşıdı…


TÜRKLER MİAMİ'DE NEDEN EV SAHİBİ OLMALI?

Tahincioğlu, Basketbol Süper Ligi İsim Sponsoru Oldu. Hayata geçirdiği nitelikli projelerle gayrimenkul sektöründe fark yaratan Tahincioğlu,Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) işbirliği ile Avrupa’nın en iyi ligleri arasında yer alan Basketbol Süper Ligi’nin isim sponsoru oldu.


- Sporun toplumlardaki birleştirici gücü hakkında yorumlarınız nelerdir ?

Toplumsal projeler arasında sporun birleştirici, takım ruhu yaratıcı, fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyici ayrı bir yeri olduğuna inanıyorum. Gelişmiş ülkelerin uzun vadeli spor politikaları olduğunu ve bu anlamda önemli başarılar sağladıklarını biliyoruz. Ülkemizin de uzun vadeli hedefleri çerçevesinde, hakkettiği yere gelebilmesi için, global alanda mümkün olan her spor dalında başarılarını arttırması ve ismini daha sık duyurması gerektiğini düşünüyorum. Bu başarıyı desteklemek ve hep birlikte daha da yukarı taşımak amacıyla bugüne kadar, kültür, sanat ve eğitim başta olmak üzere, pek çok projeye verdiğimiz desteği, Türkiye Basketbol Federasyonu ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle spora taşıdık. ve Tahincioğlu olarak basketbol Super Ligi’nin isim sponsoru olduk.


Fanatik


Geri Dön