27 / 04 / 2024

Metehan Kavuk: Seçim yaklaştı ama inşaat yavaşlamadı!

Metehan Kavuk: Seçim yaklaştı ama inşaat yavaşlamadı!

Kavuklar'ın Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, inşaat sektörünün bundan önceki seçim dönemlerindeki gibi durgunluk içinde olmadığını dile getirdi.



Bayraklı Tower, Ege Suits, Point Bornova gibi projelere imza atan Kavuklar'ın Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Egeli Sabah'a İzmir'deki inşaat sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her seçim öncesi durgunlaşan piyasaların bu kez farklı bir seyir izlediğini anlatan Kavuk, "Seçimlere 2,5-3 ay gibi bir süre kaldı. Ama pazar yavaşlamadı. Dünyada ters bir şey olmadığı sürece Türkiye'de de sıkıntı yaratacak bir durum olmayacak" dedi. Metehan Kavuk, 2015'te inşaat sektörünün yüzde 10-15 arası büyüyeceğini tahmin ettiğini dile getirerek, "İzmir için gayrimenkul sektörü gelecek yıllarda bu kadar büyümeyecek. Proje başında 1 lira olan gayrimenkul proje bitiminde 2-3 liralara ulaştı. Artık  İzmir  bu konuda son dönemlerini yaşıyor" diye konuştu. Gelecekte yabancılara mal satışına önem vereceklerini belirten Kavuk, "Yabancıya yapılan konut satışı için bir nevi ihracat diyebiliriz. Sonuçta ülkeye döviz girdisi sağlanacak" dedi. 


YENİ PROJE GELİYOR 

Point Bornova'da dairelerin tamamına yakının satıldığını belirten Kavuk, Altındağ'a bin 200 konutluk projenin lansmanın yakında yapılacağını belirterek, şöyle devam etti: "Altındağ'da talep topluyoruz. Nisan sonunda lansman yapmayı planlıyoruz. Metrekare fiyatını 2 bin 450 lira olarak belirledik. Konum olarak çok avantajlı bir yer. Projenin arkasından uçanyol geçecek. Belli bir peşinat alıp geri kalan rakamları sıfır faizli 30 aya böleceğiz. Gayrimenkul, herkesin pazara girmesiyle gelişen bir pazar. İzmir'e ne kadar öncü firma girerse bizim için o kadar avantaj." 


Sabah Egeli 


Geri Dön