26 / 04 / 2024

Metro Group, Real hipermarketleri satacak!

Metro Group, Real hipermarketleri satacak!

Dünyanın en büyük 3üncü perakende şirketi Metro Group, Real hipermarketlerini satmaya hazırlanıyor... Almanların dünyaca ünlü perakende devi Metro Group, yeni bir şirket daha satıyor



Geçen yıl 41.3 milyar euroluk cirosu ile dünyanın 3üncü büyük perakende şirketi olan Metro, Praktiker Yapı Marketlerinin ardından şimdi de Real Hipermarketleri satmaya hazırlanıyor. Alman perakende dergisi Lebensmittel Zeitungun haberine göre, Realin en büyük alıcısı olarak dünyanın en büyük perakende şirketi Walmart gösteriyor.

Walmart Türkiyeye girecek

Bilindiği üzere Walmart, yaptığı hatalar sonucu geçtiğimiz yıllarda mağazalarını Reale satarak Almanyadan çıkmıştı. Uzmanlar, Walmartın şu anda eskisine göre çok daha esnek bir yapıda olduğunu ve eskiden yaptığı hataları tekrarlamayacağını söylüyorlar. Realin Polonya ve Rusyada çok başarılı olması Walmart için biçilmiş kaftan. Romanya, Ukrayna ve Türkiye ise belki Walmartın eline geçtiğinde daha iyi olabileceği perakende uzmanları tarafından ifade ediliyor. Bu nedenle Realin Walmart için çok iyi bir yatırım olduğu vurgulanıyor.

Değeri 4.8 milyar euro

JP Morganın açıklamasına göre Realin tüm ülkeler dahil değeri 4,8 milyar euro. Uzmanlar, cirosunun 10-11 milyar euro civarında olduğu göz önüne alındığında, Walmart için kârlı bir alışveriş olabileceğini belirttiler. Ancak Walmartın dışında başka yatırımcıların da Realin peşinde olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Fransız yatırımcı grupları da Realle ilgileniyor.

Cengiz Çambel / BUGÜN


Geri Dön