18 / 04 / 2024

Metro, Seyrantepe'ye yolcu taşımaya başladı

Metro, Seyrantepe'ye yolcu taşımaya başladı

Taksim-Levent arasında çalışan metro hattına, bir süre önce inşaatına başlanan Seyrantepe-Sanayi metro hattı da dahil oldu. Seyrantepe istasyonunun aynı zamanda stadyuma ve inşa edilecek hastaneye de bağlandığı belirtildi...



İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bir süre önce inşaatına başlanan Seyrantepe-Sanayi metro hattının tamamlandığı, böylece Taksim-Levent arasındaki metro hattına 6 istasyonun daha eklendiği, Seyrantepe istasyonunun aynı zamanda stadyuma ve inşa edilecek hastaneye de bağlandığı belirtildi.

Açıklamada, Taksim-4. Levent hattındaki günlük ortalama yolcu sayısının, son çalışmayla birlikte 180 binden 230 bine çıktığı bildirildi.

Seyrantepe'nin, ana hat dışında tali bir kol olduğu ve seferlerin Seyrantepe-Sanayi arasında mekik çalışacak özel bir trenle gerçekleştirileceği kaydedildi.

Seyrantepe-Sanayi arasını 2,5 dakikada alacak yolcuların, Sanayi istasyonunda tren değiştirerek ana hat trenleriyle istedikleri istikamete gidebilecekleri bildirildi.

Seyrantepe'ye gideceklerin de ana hat trenleriyle Sanayi istasyonuna gelip, burada tren değiştirerek Seyrantepe'ye varabilecekleri vurgulanan açıklamada, Seyrantepe-Sanayi arasında 8,5 dakikada bir sefer yapılacağı ve maç günlerinde stadyum çıkışında bu sürenin değişebileceği ifade edildi.

Açıklamada, Hacıosman istikametinden gelen tüm trenlerin, İTÜ Ayazağa istasyonundan sonra Seyrantepe'ye sapacağı ve stadyum yolcularını alıp Sanayi üzerinden Taksim yönüne seyredeceği, böylelikle stadyumdan çıkan yolcuların aktarmasız olarak Taksim yönüne devam edebilecekleri belirtildi.

Seyrantepe istasyonun tali bir noktada olması nedeniyle stadyuma verilebilecek maksimum taşıma kapasitesinin saatte 30 bin yolcu olacağı kaydedildi. (aa)
Radikal


Geri Dön