28 / 03 / 2024

Meva Şehir için ön protokol imzaları atıldı!

Meva Şehir için ön protokol imzaları atıldı!

Firma: Ünsal Group

Proje: Meva Şehir

Türk inşaat sektörünün önemli firmalarından Ünsal Group tarafından Özbekistan'da hayata geçirilen Meva Şehir projesi için ön protokol imzaları atıldı.



İnşaat sektörünün önemli oyuncularından Ünsal Group tarafından Özbekistan'da hayata geçirilen 6 bin konutluk  Meva Şehir  projesi için protokol imzaları atıldı. 

2020 yılında Türk inşaat sektöründe başarılı işlere imza atan Ünsal Group’a başarılarından dolayı Özbekistan hükümeti tarafından 280 dönüm arazi tahsis edilmişti. Ünsal Group Özbekistan hükümetinden gelen davet üzerine hazırladığı 6 bin konut, otel, alışveriş merkezi ve ofis kulelerinden oluşan bir karma yaşam projesiyle beğeni toplamıştı. Bu başarılı projesinden dolayı Özbekistan yatırımlarına davet amaçlı Türkiye’ye gelen Khorezm Valisi Farhod Ermanov, Ünsal Group’u da ziyaret etti. 

Meva Şehir için ön protokol imzaları atıldı!

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal ile görüşen vali, karşılıklı yapılacak yatırımlarla Türk-Özbek ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye ile birlikte işbirliği ve yatırım yapmak için birçok ziyaret gerçekleştirdiğini de ifade eden Özbek vali, “Türklerle Özbekler arasında daha hızlı bir işbirliği olmasını istiyoruz. Türk iş adamlarıyla her türlü alanda birlikte çalışmaya hazırız. Bundan sonra iş ilişkilerimizi daha çok büyütmek istiyoruz. Benim Türklere her zaman kapım açık.” şeklinde konuştu. 

Özbek Vali Farhod Ermanov, Ünsal Group ziyareti sonrasında Meva Şehir projesinin şantiyesini ve örnek dairelerini gezdi. Meva Şehir projesinin mimari, konsept ve sosyal donanımlarını çok beğenen Farhod Ermanov, Özbekistan’da böyle nitelikli projeler yapılmasını hedeflediklerini belirterek, Orhan Ünsal’ı Özbekistan’a davet etti. Vali Ermanov, Özbekistan’da bu tarz konsept projelere ihtiyaç olduğunu belirterek, projenin gerçekleşmesi için Özbekistan devletine düşen tüm konularda gerekli destekleri sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Meva Şehir için ön protokol imzaları atıldı!

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal ise günümüzde Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında bulunmasında yurtdışında çalışan Türk işadamlarının katkısının önemli olduğunu vurguladı. “İki ülke arasında ticaret potansiyelimiz var. Ama iş sadece ticari ilişkilerden ibaret değil. Bizi bir arada tutan, yaşatan ve geleceğe taşıyacak olan kültürel bağlar da var. Gelecekte Türk kökenli olan ülkeler arasında daha büyük işbirliği olacağına inanıyorum. Ünsal Group olarak kardeş ülkelerimizle olan iş birliğimizi geliştirmek için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu ilişkilerin, büyüyen dünyada daha güçlü olmayı sağlayacak birliktelik doğrultusunda geliştirilmesi gerekmektedir.'' dedi. Orhan Ünsal, Vali Farhod Ermanov davetine cevaben en kısa sürede Urgenç kentini ziyaret edeceğini ve projeleri için incelemelerde bulunacağı bildirildi. 

 Meva Şehir için ön protokol imzaları atıldı!

Özbek Vali Farhod Ermanov’un ziyaretinden sonra tekrar bir araya gelen taraflar arasında Özbekistan’ın Urgenç kentinde hayata geçirilecek olan karma yaşam projesi ile ilgili ön protokol imzalandı.

http://www.mevasehir.com/


projeye sor



Geri Dön