29 / 03 / 2024

Meysu, Kayseri'de outlet AVM inşa ediyor!

Meysu, Kayseri'de outlet AVM inşa ediyor!

Meysu fabrikasının yıkılmasının ardından yerine outlet AVM'si açılıyor  Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, " Meysu fabrika alanı üzerine Kayseri'nin ilk outlet AVM'sini inşa ediyoruz. Birçok dükkan şimdiden kiraya verildi" diyor



 Meysu AVM açılıyor

Türkiye'nin ilk meyve suyu fabrikalarından biri olan Meysu fabrikası yıkıldı. Yerine Kayseri'nin ilk outlet AVM'si açılıyor. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, "39 yıl önce kurulan Meysu fabrika alanı üzerine Kayseri'nin ilk outlet AVM'sini inşa ediyoruz. Birçok dükkan şimdiden kiraya verildi" diyor.

2009 yılında yıkılan Türkiye'nin ilk meyve suyu fabrikalarından olan Meysu fabrikasının bulunduğu yere dev bir alışveriş merkezi yapılıyor. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, "Kayseri-Ankara karayolu üze¬rinde bulunan Meysu fabrikası yıkıldı. Bu alana çelik kompozit tarzda bir alışveriş merkezi kuruyoruz" diyor. Güldüoğlu, 51 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Meysu fabrikasının binalarının yıkımına 2009'da başlanıldığını ve yoğun çalışmalar sonucu alanın temizlendiğini, alışveriş merkezi için temelin atıldığını söylüyor. AVM, 2 katlı, 60 mağazalı ve çelik konstrüksiyon tarzda kompozit bir bina şeklinde inşa ediliyor.

MEYSU 39 YIL ÖNCE KURULMUŞTU
Türkiye'nin ilk meyve suyu fabrikalarından biri olan Meysu, 1970 yılının sonbaharında Kayseri-Ankara karayolu üzerinde kurulmuş, 1998 yılında başlayan grev ve satışlarla Türkiye gündemine gelmişti. Kayseri şeker fabrikasına komşu geniş bir alan üzerinde bulunan Meysu, 2004 yılında Gülsan Şekerleme Özkoyuncu Madencilik ortaklığı tarafından icra dairesinden 4 trilyon 100 milyon liraya satın alınmış, ancak burada üretim yapılmamıştı.

BÖLGEYE ADINI YEREN MARKA
Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, Türkiye'nin ilk meyve suyu markası olan Meysu'nun isim haklarının Gülsan'a geçmesinden sonra ülkeye mal olmuş bir markanın yaşatılması gerektiğini düşündüklerini ifade ediyor. Bekir Güldüoğlu, "Meysu, Türkiye'nin markası oldu. Biz de fabrika arazisi üzerine AVM inşa etmeye karar verdiğimizde isim düşünmedik. Çünkü Kayseri halkı zaten bu bölgeyi Meysu olarak adlandınyor. İnşaat 6 ay içinde bitecek. Şu an genişleme projesi üzerinde çalışıyoruz. Fabrika arazisine ek olarak Meybuz markasına ait olan fabrika ve depolama alanını da AVM arazisine dahil ettik. 51 bin metrekare alana ek olarak 22 bin metrekare daha alan kazanacağız. AVM'de toplam 60 mağaza yer alacak. Bugüne kadar birçok marka yerini zaten hazırladı" diye konuşuyor.

EYLÜLDE HİZMETE GİRECEK
Bölgede yeni bir istihdam alanı yaratacak olduklan için şirket olarak çok mutlu olduklannı söyleyen Bekir Güldüoğlu, "Kayseri'nin outlet AVM'ye olan ihtiyacını gördük. Büyüyen Kayseri ekonomisine katkıda bulunmak şirketimizi mutlu ediyor" şeklinde konuşuyor. Türkiye'nin üreten şehri Kayseri'nin refah seviyesi arttıkça halkın ihtiyaçlannı genişlettiğini dile getiren Güldüoğlu, "Şirket olarak müteahhitliğini üstlendiğimiz Meysu AVM'nin eylül ayında hizmete girmesini bekliyoruz. Ek alanlar ile büyüttüğümüz bina Kayseri'nin en güzel yapıları arasındaki yerini alacak" diyor.
Capital Kayseri


Geri Dön