25 / 04 / 2024

Mezitli'de 76 dönümlük arazinin imar planı meclis gündeminde!

Mezitli'de 76 dönümlük arazinin imar planı meclis gündeminde!

Mersin’in Mezitli ilçesinde, 76 dönümlük kızılçam ormanının bir gecede kesilmesi Mersin Belediye Meclisi’nde gündem oldu.



Mersin’in Mezitli ilçesinde, 76 dönümlük kızılçam ormanının bir gecede kesilmesi büyük tepkilere neden oldu. Cumhuriyet Gazetesi'nden Abidin Yağmur'un haberine göre; katledilen alanda incelemeler yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, görüşlerini Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında anlattı.

Tarhan, “2014 yılında da aynı bölgede aynı kişiler orman keserek limon bahçesi yapmış. 2017’de 50 dönüm alanı kestiler, yine limon yaptılar. Geçen cumartesi günü de 76 dönüm alan kesildi.  Son olayı, imar planlarından haberi olan birisi yaptırmış diye düşünüyorum. Çünkü devlet hastanesi inşaatı ihalesi yapıldı. Kesilen alan tam hastanenin sınırına kadar geliyor. Yani hastane noktalarını biliyorlar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise, “Biz burada ağaç keselim, nasıl olsa belediyeden adamını buluruz, burayı imara açarız bunları geçsinler. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir muhatap da bulamazlar” şeklinde konuştu.


Geri Dön