27 / 04 / 2024

'Migros ve Moonlight birleşmesi vergi kaybına yol açabilir'

'Migros ve Moonlight birleşmesi vergi kaybına yol açabilir'

Migros Türk T.A.Ş.'nin, Moonlight Perakendecilik T.A.Ş ile birleşmesine ilişkin, tarafların 28 Nisan 2009 tarihinde yapılan Genel Kurul toplantıları 30 Nisan 2009 tarihinde tescil edildi



Moonlight Perakendecilik'in unvanının Migros Ticaret A.Ş. olarak değiştirildiği belirtilen ve İMKB'ye gönderilen yazıda, birleşme neticesinde şirketin halka açık şirket statüsü kazandığı ve paylarının Migros Türk T.A.Ş. payları ile 1:1 oranında değişim yapıldıktan sonra, İMKB'de işlem görmeye başlayacağı ifade edildi.

Bu birleşme ile birlikte devletin vergi kaybına uğrayacağını söyleyen uzmanlar, bu durumu ise şu gerekçeyle açıklıyor: "Geçmişte Petrol Ofisi'ni alan İş-Doğan Petrol Yatırımları A.Ş., daha sonra Petrol Ofisi ile birleştirilmişti. Bu birleşme sonrasında alıcı İş-Doğan, POAŞ'ın parasını yine POAŞ'a ödetti. Moonlight ve Migros'ta da aynısı yaşanabilir. Şirket, bundan sonra açıklayacağı bilançolarda "satın alma parası" nedeniyle zarar ya da düşük kar açıklayabilir. Bu durum ise devletin vergi kaybetmesine yol çabilir."
Yenişafak


Geri Dön