26 / 04 / 2024

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini söyledi.



ABD yönetimi, İran'ın nükleer, askeri veya balistik füze programları ile ilgili olduğu gerekçesiyle İran'a gönderenlere yaptırım uygulanacak metaller listesine, 22 özel metalin daha eklendiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın nükleer, balistik füze ve askeri programlarının, uluslararası barış ve güvenliğe büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Bu tehditle mücadele etmek amacıyla İran'a yönelik metal yaptırımlarını genişlettiklerini belirten Pompeo, "Bugün Dışişleri Bakanlığı İran'ın nükleer, askeri ya da balistik füze programları ile ilgili kullanılan 22 özel metali açıklıyor. Bu materyalleri, bilerek İran'a gönderenler yaptırımlara maruz kalacaklardır." dedi.

Pompeo ayrıca, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, İran'ın inşaat sektörünü kontrol ettiğini belirterek, bazı belirli malzemelerin İran'a ya da İran'dan transferinin de yaptırımlara sebep olacağını bildirdi.

ABD'nin yaptırım listesine aldığı 22 metal arasında alüminyum ve çelik türevleri de bulunuyor.

 

İran'daki konut ve emlak sektöründeki kötü gidişin sebebi dış politika! 


Geri Dön