29 / 03 / 2024

Milyonlara zam öncesi müjde! 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? 

Milyonlara zam öncesi müjde! 2021 yılı asgari ücret zammı ne kadar olacak? 

Asgari ücret ile çalışmakta olan işçiler 2021 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını sorgulamaya başladılar. Peki, 2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ne zaman belirlenir? İşte tüm merak edilenler...



Aile, Çalışma ve sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2020 asgari ücret zammı için yapmış olduğu açıklamasında Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız" diyerek 2021 görüşmeleri öncesinde işçilere müjdeli haber verdi.

Asgari ücret ne zaman belirlenir? Memur ve memur emeklisine yapılan Temmuz zammının sonrasında vatandaşlar 2021 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını sorgulamaya başladılar. 2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret ile çalışan vatandaşların maaşları, memur ve emekli maaşlarından farklı olarak belirleniyor. Memur ve emekliler yılda iki defa zam alırken asgari ücretle çalışan vatandaşların maaşları bir yıllık olarak belirleniyor. Bu kapsamda Aralık ayında gerçekleştirilen asgari ücret belirleme görüşmelerinin ardından Ocak ayında maaşlara yapılacak zam oranı belli oluyor.

2021 ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI İÇİN MÜJDE GELDİ!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 2020 asgari ücret zammı için yapmış olduğu açıklamasında "Asgari ücret aslında devletin değil işveren ve işçinin anlaştığı, bizim kolaylaştırıcı olarak masada bulunduğumuz bir ücret seviyesi. Söz verdiler, gelecek yıl her iki tarafın anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız" diyerek 2021 görüşmeleri öncesinde işçilere müjdeli haber verdi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK, EZDİRMEYECEĞİZ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yapmış olduğu açıklamasında çalışanları enflasyona ezdirmediklerini söyleyerek; "İş başına gelirken söz verdik; 'İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.' Şimdi de enflasyonun 3-4 puan üstünde belirleyerek yola devam ediyoruz. Öyle bir kampanya sürdürüyorlar ki, 'Bu fabrikalar çalışmasın, istediğimiz asgari ücreti belirleyelim.' Bu çark dönecek arkadaş... Bizim sözümüz ne? Asgari ücrete işçimizi ezdirmeyeceğiz. Ezdirmedik bugüne kadar, bundan sonra da ezdirmemekte kararlıyız" demişti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön