26 / 04 / 2024

Mimar Gülseven Diken arazi anlaşmazlığının 4'ncü kurbanı oldu!

Mimar Gülseven Diken arazi anlaşmazlığının 4'ncü kurbanı oldu!

Diyabakır'da yıllardır bitmeyen arazi anlaşmazlığı 4'ncü canı aldı. Batı Karakoç Köyü’nde 2 hafta önce tarlada bulunan cesedin, Mimar Gülseven Diken’e ait olduğu belirlendi.



Arazi anlaşmazlığı bir can daha aldı. Diyarbakır Batı Karakoç Köyü’nde 2 hafta önce tarlada bulunan cesedin, 49 yaşındaki Mimar Gülseven Diken’e ait olduğu belirlendi. Gülseven Diken, 10 bin dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle öldürülen 4'ncü kişi oldu.


Gazete Habertürk'ten Mehmet Kayahan'ın haberine göre; Baba Şerif Diken'in 2003 yılında vefat etmesi üzerine işler karıştı. Babalarını kaybeden 12 kardeş, babalarının 10 bin dönüm arazisi olduğunu ancak, amcaları R.D.’nin bunun 2 bin dönümünü daha önceden usulsüz olarak üzerine geçirdiğini iddia etti. Araziyi geri almak isteyen kardeşlerle amca arasında husumet başladı. Hukuk mücadelesine başlayan kardeşlere karşı amcaları da dava açtı. Bu arada kardeşlerden Ö.Z.D., aynı zamanda kayınpederi olan amcası ile hareket etmeye başladı.  Bazı kardeşler de amca tarafına geçt, 12 kardeş, 5 ve 7 kişilik iki gruba ayrıldı. Arazi anlaşmazlığının tarafları bu şekilde ortaya çıktı. 


Silahlarla taranan evde 3 kişi öldü

Husumet hala devam ediyor. 2015 yılında Diken ailesinin Batı Karakoç Köyü’nde bulunan evleri uzun namlulu silahlarla tarandı. Yaşanan bu korkunç olayda kardeşlerden Serdar Diken ile oğlu Ahmet Diken ve kuzeni Cemal Diken vefat etti. Amca R.D.’nin ifadesi üzerine Serdar Diken’in avukat olan kardeşi Hasan Zerdüşt Diken gözaltına alındı, suçlamayı reddetti ama tutuklandı.


Barış heyetiyle görüşmeye gitti

Yaşanan bu olaylardan sonra kardeşlerden biri kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Mimar olan kardeşlerden Gülseven Diken, arazilerle ilgilenmek için yaşadığı Balıkesir’den Diyarbakır’a döndü. Diken, 7 kişinin arazilerini ekip biçmeye başladı. Ayrıca diğer 5 kardeşiyle yaşanan husumete son vermeye çalışan Diken, 16 Kasım’da, avukat olan kız kardeşi Zeliha Diken ile barış heyetiyle görüşmek için Batı Karakoç Köyü’ne gitti. Avukat kardeş heyetle görüşürken, mimar Diken araziue bakmaya gitti. Geçen sene jandarma komutanının araya girmesiyle paylaştıkları arazinin kendilerine düşen kısmını kardeşi Ö.Z.D.’nin sürdüğünü gördü. Jandarmaya haber veren Gülseven Diken, bir süre sonra tarlada uzun namlulu silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetle ilgili kardeşi Ö.Z.D. katil zanlısı olarak aranmaya başlandı.

 


Geri Dön