27 / 04 / 2024

Mimar Levent Penso ve FB Gayrimenkul davalık oldu!

Mimar Levent Penso ve FB Gayrimenkul davalık oldu!

Ünlü mimar Levent Penso, Bodrum Bitez’deki yalı projesinin sahipleri ile davalık oldu. Penso, Rolls Royce’dan ilham alarak tasarımına imza attığı projede ödemenin yapılmadığı için icra takibi başlattı. 



Ünlü mimar Levent Penso, Bodrum Bitez’de Rolls Royce’dan ilham alarak tasarımına imza attığı Bitez Yalıları projesinin sahipleri FB Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Tic. Limited Şirketi ile icralık oldu. Ödemenin yapılmadığını iddia eden Penso, bakiye alacağı için şirkete icra takibi başlattı. Şirket avukatı ise “Borcumuz yok” diyerek takibe itiraz etti. Mimar Penso'da itirazın iptali ve icra takibinin devamı için ticaret mahkemesinde dava açtı.

Sözleşmede Penso’nun, yapacağı işlere karşılık 150 bin dolar artı KDV alacağı belirlenmişti. İddiaya göre, FB Gayrimenkul, işlerin tamamlanmasına karşın, Penso’ya ödenmesi gereken 30 bin doları ödemedi. Penso geçtiğimiz Mayıs ayında  söz konusu ödemenin yapılması için şirket yetkilisi ile görüştü; biraz beklemesi gerektiği söylendi.

 

Mimar Levent Penso ve FB Gayrimenkul davalık oldu!

 

Bir aya yakın bekleyen Penso karşı taraftan ödeme yapılmayacağını anlayınca yargı yoluna gitme kararı aldı. Mimar Penso, avukatı Cesim Parlak aracılığı ile şirkete yönelik icra takibi başlattı. İstanbul 21. İcra Müdürlüğü'nde başlatılan takibin tarihi 25 Haziran olarak kayıtlara geçti.

İcra takibine konu ödeme emri şirkete bildirildi. FB Gayrimenkul avukatı Salih Arif Yarar, takibe itiraz etti. İtiraz yazısında “Alacaklı olduğunu iddia eden tarafın müvekkilden alacağı bulunmamaktadır” açıklaması yer aldı. 

İcra takibinin durdurulması üzerine Penso’nun avukatları itirazın iptali ve takibin devamı için İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açtı. Davacı taraf Officina Tasarım AŞ adına açılan davada, alacaklı oldukları miktarın yanı sıra yüzde 20 de icra inkâr tazminatı ödenmesi istendi.


Geri Dön