26 / 04 / 2024

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.



Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında gösterilen Nevzat Sayın’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı "Düşünceler/İşler", 29 Mayıs 2019 tarihinde Yapı Kredi Kültür Sanat’ta gerçekleşem etkinlik ile tanıtıldı.

Kitap; 2004 yılından beri Nevzat Sayın’ın mimarlık yaz okulları, konferanslar, jüriler, yazılar, atölye çalışmaları paralelinde sürdürdüğü mimarlık üretimlerini derleyen bir arşiv niteliğinde. Mimarın, kütle, topografya ve programın kurduğu ilişki ile biçimlenmiş, “mimarlığın temel meselesi” olan etkileyici bir atmosferin peşinde yer alan projeleri; kitapta eskizler, teknik çizimler, fotoğraflar ve metinlerle desteklenerek okuyucuya aktarılıyor.

Tansel Korkmaz editörlüğünde 2004 senesinde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan “Düşler, Düşünceler, İşler”in devamı niteliğindeki bu kitap, Nevzat Sayın’ın “yaşamsal uğraş” olarak adlandırdığı mimarlık üretimlerinin yanı sıra, kurmaca işlerini ve düşünce biçimini de açığa çıkarıyor.

Mimarlık, kültür ve sanat dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, “mimari yayınlar” üzerine değerlendirmeleri içeren bir de söyleşi gerçekleştirildi. Nevzat Sayın moderatörlüğünde bulunan söyleşiye, Tansel Korkmaz ve İhsan Bilgin konuşmacı olarak katılım gösterdi. Söyleşinin sonrasında Nevzat Sayın kitabını imzaladı.

Türk Ytong’un katkılarıyla, Yapı Kredi Yayınları ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik, geniş bir katılımla düzenlendi.


Geri Dön