19 / 04 / 2024

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent'te seçim heyecanı

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent'te seçim heyecanı

 TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre 14 Mart 2010'da Olağan Genel Kurulu yapılacak



Mimarlar Odası 14 Mart'ta sandık başına gidecek. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından yapılan açıklamaya göre 41. Dönem yönetimini belirlemek için 14 Mart 2010'da Olağan Genel Kurulu yapılacağını açıkladı. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kemankeş Cd. No:31 Karaköy adresindeki Karaköy Binası'nda gerçekleştirilecek olan seçim öncesi Oda, iki günlük bir toplantı düzenleyerek, 40. dönemde yürütülen faaliyetlerini anlatma fırsatı buldu.

Öte yandan 41. Dönem Olağan Genel Kurul toplantısında başkanlığa adaylığı açıklayan Ali Reyhan Esen başkanlığındaki Tüm Mimarlar Platformu da bir İstanbul'da görev yapan ve odaya kaydı bulunan mimarları sandık başına çağırdı.  Tüm Mimarlar Platformu tarafından yapılan açıklamaya göre değişimin başlangıcı olarak nitelendirilen seçime tüm mimarların katılımı istendi.

Dünyadaki örnekleri doğrultusunda akılcı ve adil bir akreditasyon çözümü getirmeyi vaat eden Tüm Mimarlar Platformu, mesleğe kurumsal kimlik kazandırma vaadinde bulundu. Mimarların meslek hayatında mimari proje ücret tarifelerinin gerçekçilikten uzak olduğunu kabul eden platform, bu rakamları akılcı ve uygulanabilir hale getirme, proje onayını kaldırma, işsiz mimarlardan üyelik aidatı almama, gibi vaadlerde bulundu.

Tüm Mimarlar Platformu başkanı ve Mimarlar Odası Başkan adayı Ali Esen yönetime geldikleri takdirde meslekte uzmanlık dallarının çoğalacağını dile getirerek, "Bilirkişilik, iş güvenliği uzmanlığı, gayrimenkul uzmanlığı, çevre uzmanlığı, yapı denetim uzmanlığı gibi yeni iş alanlarında mimar meslektaşlarımıza daha geniş iş imkânları oluşturma yönünde çalışmalarımız olacak. Yapı müteahhitliği hizmetlerinde mimarlara daha fazla yer verilmesini sağlayacağız ve şehir planlarının yapılmasında mimarların etkin rol almasını gündeme getireceğiz dedi.

Özellikle İstanbul'da görüntü kirliliğinden yakınan Mimar Esen, "Şehir siluetinin ve şehir dokusunun korunması için Oda bünyesinde "Bilimsel ve Estetik Kurul" oluşturmayı planlıyoruz. Ayrıca Her an kapımız çalması ihtimal dahilinde olan deprem ve doğal afetlere karşı gerçekçi ve doğru çözümler üreteceğiz. Engellilerin hayat engelli olmasını önleyerek tüm mimari proje tasarım ve uygulamalarında engellilere yönelik düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız" diye konuştu.
Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön