24 / 04 / 2024

Mimarlık Yıllığı Sergisi HOM Design Center'da açıldı!

Mimarlık Yıllığı Sergisi HOM Design Center'da açıldı!

HOM Design Center, “Mimarlık Yıllığı” sergisine ev sahipliği yapıyor. 70’e yakın projeyi buluşturan serginin kapıları 16 Temmuz'a kadar açık.



Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen dekorasyon markalarını bir araya getiren ev sahipliğini üstlendiği tasarım, mimarlık ve sanat etkinlikleriyle bir buluşma merkezi olan HOM Design Center, “Mimarlık Yıllığı” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından gerçekleştirilen sergi, seçici kurul üyeleri Melike Altınışık, Haydar Karabey, Nilüfer Kozikoğlu, Arzu Nuhoğlu ve Mustafa Toner tarafından seçilen yerli ve yabancı tasarımcıların hazırladıkları 70’e yakın projeyi buluşturuyor. 

HOM Design Center’ın tüm katlarına yayılan sergi, son bir yılda Türkiye’de inşa edilen nitelikli yapılar üzerinden yapılı çevreyi tartışmaya açmayı ve belgelemeyi planlıyor. Mimari, iç mimari, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı alanlarında bulunan üretimleri buluşturan sergide, ticaret, eğitim, konut ve kültür projeleri dikkat çekiyor. Sergide bu yıl ilk kez, seçilen 6 proje, özel bir panelde değerlendirildi.

Yılın en başarılı projeleri gün yüzüne çıkıyor!

HOM Design Center sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi kapsamında panel, halk oylaması ve seçici kurul üyelerinin belirlediği 6 projeyi değerlendiriyor. Panele, projelerini sunmak için DS Mimarlık’tan Deniz Aslan ve Eren Öztürk, Erkal Mimarlık’tan Emre Erkal, Atölye Kolektif’ten Arif Bıltır ve Emre Torbaoğlu, M-Ofis Mimarlık’tan Sinan Timoçin ve Merve Taşlıoğlu, Görkem Volkan Design Studio’dan ise Görkem Volkan katılım gösteriyor. Bostanlı Kaykay Parkı, Biyoçeşitlilik Araştırma Merkezi ve Müzesi, 270° Sivrihisar, Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Merkez Binası İç Mekan Projesi, Grill Polonez Vadi İstanbul projelerinin inceleneceği panel, 18 Haziran Salı günü 15.30- 19.30 saatleri arasında ücretsiz gerçekleştiriyor.

Türkiye'de bir önceki yıl içinde düzenlenen mimari üretimleri kayıt altına alıp bir kaynak oluşturmak için sergi, 17 Haziran - 16 Temmuz tarihleri arasında, HOM Design Center’da düzenlenecek.
 


Geri Dön