19 / 04 / 2024

Mimart Yapı, İran'a da 6 bin sosyal konut yapacak!

Mimart Yapı, İran'a da 6 bin sosyal konut yapacak!

İstanbul'da Kelebekler Vadisi ve Armina Evleri, çorlu'da da Armada City projeleriyle 2 bin konut üreten Mimart Yapı, İran'a da girdi. İranlı ortağı Meskeni Sazan şirketinin sahibi Negi Pour ile birlikte bu ülkede 6 bin 200 konutluktur projeyi üstlendi..



İstanbul'da Kelebekler Vadisi ve Armina Evleri, çorlu'da da Armada City projeleriyle 2 bin konut üreten Mimart Yapı, İran'a da girdi. İranlı ortağı Meskeni Sazan şirketinin sahibi Negi Pour ile birlikte bu ülkede 6 bin 200 konutluktur projeyi üstlenen şirket, ilk etabı oluşturan 2 bin 200 konutun yapımına eylülde başlamayı planlıyor.

RİSK ALMA KARARI VERDİK
Böylece Mimart Yapı, halen 20 bin konut üretmekte olan Kuzu Grup'un ardından ülkedeki ikinci Türk inşaat şirketi oldu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yılmaz toplamı 135 milyon dolan bulan projenin kendileri için ilk taahhüt işi olduğunu söyledi. Bölgede son dönemde artan siyasi tansiyona rağmen İranlı yetkililerle el sıkıştıklarını anlatan Yılmaz 'Aslında Suriye'nin ardından İran'ın karışma riski var ama bizim burada riskimiz 2 milyon


dolar. Türk işadamı olarak verdiğimiz sözü tutma anlamında bu riski almaya karar verdik' dedi.
Yılmaz tünel kalıp sistemiyle yeni tanışan ülkeye aynı zamanda know-how satacaklarını da belirtti. Kumkenti'ndeki arsanın büyüklüğü 480 bin metrekareyi buluyor.

Bugün


Geri Dön