24 / 04 / 2024

Mine Narin kimdir?

Mine Narin kimdir?

Halen, kurucusu olduğu Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’nda Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mine Narin kimdir?



Mine Narin kimdir?

Mine Narin, İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şişli Terakki ve Avusturya Lisesi’nde tamamladık tan sonra Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1985 yılında mezun oldu.


İş yaşamına Chase Manhattan Bank’ta başladı. Türkiye’de tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde, değişik kademelerde yöneticilik yapmıştı. 


Mine Narin, bugüne kadar Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Danışma Kurulu Üyeliği, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türk Kanserle Savaş Vakfı Üyeliği görevlerinde de bulunmuştur.


Halen, kurucusu olduğu Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı’nda Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı, Martı Otel İşletmeleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği, Çağdaş Eğitim Vakfı’nda Mütevelli Heyeti Kurucu Üyeliği, Tina Vakfı’nda  Mütevelli Heyeti Kurucu Üyeliği, Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) üyeliği görevlerini sürdürmektedir. 


2007 yılında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Eğitim İhtisas Komitesi Üyeliği’ne ve 2009 yılında Sabancı Üniversitesi bünyesindeki Eğitim Reform Girişiminin Yürütme Kurulu üyeliğine seçilmiştir.


İngilizce ve Almanca bilen Mine Narin, bir çocuk annesidir.




Geri Dön