27 / 04 / 2024

MİNT'ten 2 milyar dolarlık dönüşüm!

MİNT'ten 2 milyar dolarlık dönüşüm!

Konut sektörünün öncü firmaları arasında gösterilen MİNT, Haliç Boğaz hattının yüzde 10’unu dönüştürmeyi planlıyor. Firma, gelecek yıl 5 yeni proje ile boy gösterecek.



Yeni nesil yaşam alanları ve konseptler geliştirmek üzere kurulan MİNT; Haliç Boğaz hattının yüzde 10’unu dönüştürmeyi hedefliyor. 


Öncelikli olarak Şişli, Çağlayan, Kağıthane ve Beyoğlu ilçelerinde faaliyet gösterdiklerini belirten MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu “Büyükdere Caddesi ile Haliç - Cendere arasında kalan metro, metrobüs gibi toplu taşıma akslarına yakın bölgelerde çalışıyoruz. Yenilenebilir enerji sistemleri ile kentsel dönüşüm alanına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz” dedi. Bölgede yılda ortalama 750 civarında konut üretimi planladıklarını ifade eden Altıoğlu, 15 yıl içerisinde 11 bin konutu dönüştürerek 2 milyar dolarlık iş hacmi yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Bu rakamın faaliyet gösterilen bölgelerde dönüşüme girmesi gereken konut sayısının yüzde 10’una tekabül ettiğine dikkat çeken Altıoğlu, sadece binaları değil sokak ve semtleri de sosyal sorumluluk çerçevesinde yenilemeyi amaçladıklarını ifade etti. Kamu otoriteleriyle iş birliği içerisinde bu anlamda proje yaptıklarını bildiren Altıoğlu, bölge de yürünebilir sokaklar olması için adım atıldığını sözlerine ekledi.


5 YENİ PROJE 

MİNT Kağıthane projesinde yaşamın başladığını, MİNT Çağlayan’da son 12 dairenin satışının devam ettiğini ve Eylül ayında ön talep toplayacaklarını kaydeden Altıoğlu, MİNT E-5, MİNT Şişli ve MİNT Metro ile toplam 510 adet konut üretimi yaptıklarını belirtti. Altıoğlu, gelecek yıl 5 yeni projede 750 adet konut üreteceklerini ifade etti.



Sözcü


Geri Dön