19 / 04 / 2024

Miras kalan arazilerin bölünmesini önleyecek ek süre bu ay son!

Miras kalan arazilerin bölünmesini önleyecek ek süre bu ay son!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tanınan 3 aylık ek süre bu ay sonunda dolacak.



Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Mayıs 2014 tarihinde çıkarılan kanun kapsamındaintikal işlemlerini yapmayan hak sahiplerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen 3 aylık ek süre Ağustos ayı sonunda doluyor. İntikal edilmeyen arazier ise mahkeme tarafından kardeşlerden birine veya 3’üncü bir şahsa satabilecek.


Yıllık 17 milyar liralık ekonomik kayba sebep olan tarım arazilerinin intikali için verilen ek sürenin bu ay dolacağını vurugayan Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, anlaşma sağlanamaması ve intikalin gerçekleşmemesi halinde mahkeme süreci başlayacağını belirtti.


Miras kalan arazilerin intikal işlemlerinde damga vergisi, harç gibi masraflar için muafiyet sağlanacağını da belirten Küsek, yeterli ödeme gücü olmayan mirasçılar için de düşük faizli kredi kolaylığı tanınacağını söyledi.


Akşam


Geri Dön