25 / 04 / 2024

Mısır'daki 80 kilise için imar affı ruhsatı verildi!

Mısır'daki 80 kilise için imar affı ruhsatı verildi!

Mısır'da daha önce kaçak olarak inşa edilen 80 kilise için imar affı getirilerek ruhsat verildi. Mısır hükümeti, konu ile ilgili açıklama yayınladı. 



Mısır'da daha önce inşa edilen "kaçak" durumundaki 80 kilise için daha imar affı getirildi. Aftan yararlanan kliseler için ruhsat veridli.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Mısır hükümeti konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Başbakan Mustafa Medbulli başkanlığında 2016 yılında kurulan "Kiliselerin Yasal Durumunu Düzeltme Komisyonu" ile yapılan görüşmede 80 kilise için daha imar affı getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, Şubat 2018'den bu yana ülke genelinde kilise ve kiliselere ait 588 binaya imar affı getirilerek ruhsat verildiği de ifade edildi.

İmar affı ile ilgili kararda, şu maddeler yer aldı: "ruhsat verilen yapılarda gerekli bütün yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve kiliselerin mülkiyetinde Mısır devletinin sahip olduğu oranın korunması."

Mısır'da 2016 yılında kabul edilen yeni yasanın ardından, ülkede 3 bin 730 kilise ve bunlara ait binalar için imar affı başvurusu yapılmıştı. 


Geri Dön