19 / 04 / 2024

Modoko'dan pratik dekorasyon önerileri!

Modoko'dan pratik dekorasyon önerileri!

Yüzde 80i özel tasarım mobilya üreten mobilyanın başkenti Modoko, dekorasyonun sadece üst düzey gelir seviyesine hitap eden bir hizmet olmadığı düşüncesinden yola çıkarak pratik dekorasyon önerileri hazırladı...  



Herkesin rahat edebileceği, şık bir evde oturmayı hak ettiğine inanan Modoko, bunun uygun fiyata küçük detaylarla sağlanabileceğini açıkladı. 

Dekorasyon benim neyime demeyin. Herkes, içinde mutlu olacağı bir evde yaşamayı hak eder. Bu felsefeden yola çıkan Modoko Mobilyacılar Sitesi, her keseye uygun pratik dekorasyon önerileri hazırladı. Bu öneriler sayesinde herkes, evini kendi zevkine göre dekore edebilir, üstelik minimum maliyetle.
İşte evde rahatlıkla uygulanabilecek ve küçük detaylarla fark yaratacak pratik dekorasyon önerileri:

 Herkes yaşam alanının zevkine göre ve hayallerine uygun olarak tasarımlamak ister. Bir evin dekorasyonunda en kolay atlanan detay ışıklandırmadır. Oysa aydınlatma öğeleri hem yaşam alanına sıcaklık katar, hem de dekoratif görünüm sağlar.

 Renk seçiminde siyah ve beyazı baz olarak kullanmalısınız. Özellikle iyi bir kombinasyonla kullanıldığında hiçbir zaman modası geçmeyecektir. Üstelik bu baz renkler sabit kalarak moda olan veya hoşunuza giden tonları birlikte kullanabilirsiniz.

 Çok fazla ve küçük aksesuarlar kullanmak evinizi dağınık gösterir, ayrıca gözünüzü yorar. Küçük ev aksesuarlarının yerine büyük boy yerde duran vazolar, büyük dolgun yer minderleri, ayaklı mumluklar tercih etmek bulunduğunuz mekânın daha şık görünmesini sağlayacaktır. Büyük ölçekli aksesuarlar kullanarak hem evinizde stil yaratmış olacaksınız, hem de çok fazla eşyaya para harcamamış olacaksınız. Evinizde üst üste duran aksesuar ve malzemeler sadece size yük olur. Bunların yerine gerçekten içinize sinen ve evinizin dekorasyonuna uyan eşyalar tercih etmelisiniz.

 Herkesin evinde bulunabilecek standart sanat ürünlerini asla tercih etmeyiniz. Bunların yerine yaratıcılığınızı devreye sokabilirsiniz. Evinizde bulunan kartpostallardan yapacağınız kolaj bir tablo yapabilirsiniz. Ya da evinizde eskimiş atılacak objeleri değerlendirerek oluşturduğunuz bir aksesuar çok daha sıcak ve samimi bir görünüm yaratacaktır.

Eskiyen kumaşları atmayın, perdeye yatırım yapın

 Kanepe seçerken sade modelleri tercih edin, her dekorasyon tarzına uyum sağlayabilir. Zigzag yaylı, kuş tüylü ya da elyaf dolgulu bir kanepeyi 10-15 yıl kullanabilirsiniz.

 Eğer salonunuzun en göze çarpan yerinde pencereleriniz bulunuyorsa, perdeye yatırım yapmak gerekiyor. Solmayan kumaşlar ve dayanıklı, kolay bozulmayan ve kullanışlı bir asma sistem seçmek bir ömür boyu sizi masraftan kurtaracak.

 Eskiyen kumaşları atmayın. Eğer yeterince büyüklerse, bir süre sonra sıkılabileceğiniz koltuklarınızın yüzünü bu kumaşlarla yenileyebilirsiniz.

Ahşap eşyaları boyayın, dekoratif örtüler dikin

 Eski eşyalarınızdan kalan ahşap parçalar varsa, bunları da atmak yerine şık bir sehpaya, komodine hatta tepsiye dönüştürebilirsiniz.

 Ahşap eşyalarınızı boyayabilir, dekoratif örtüler dikebilirsiniz. Her eve uyacak mobilya, modern mobilyadır. Evinizin değişme ihtimali varsa, sadece o eve göre mobilya seçmeyin.   

 Son olarak banyo Kaliteli ve dayanıklı beyaz bir lavabo satın alırsanız, uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz. Şimdilerde çok moda olan cam ya da diğer sıra dışı formlar çok çekici olsa da modası çok çabuk geçebiliyor. Uzun vadede masraftan kaçınmak istiyorsanız, bu modelleri tercih etmeyin.


Geri Dön