23 / 04 / 2024

Mogadişu'daki tarihi Osmanlı camisi restore edilecek!

Mogadişu'daki tarihi Osmanlı camisi restore edilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Mogadişu'daki tarihi Osmanlı camisi ile Suudi Arabistan tarafından 1976'da yaptırılan İslam Birliği Camisi'ni restore ettirecek



Türkiye, yıllardır süren iç savaş yüzünden harabeye dönen Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Osmanlı mirasına sahip çıkıyor.

Hükümetin tahsis ettiği 40 dönüm arsa üzerine yetimhane, Kur'an kursu ve özürlüler merkezi inşa edilecek. TDV Somali temsilcisi Yüksel Sezgin, bu çerçevede Mogadişu'ya Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üç kişilik teknik heyet gönderildiğini söyledi. Osmanlı döneminde yapılan, ancak zaman içinde yıkıldığı için temelinin üzerine yeniden inşa edilen Osmanlı camisinin kullanılamaz durumda olduğunu vurgulayan Sezgin, "Bu camiyi restore etmeyi ya da teknik ekibin raporu doğrultusunda yıkarak aslına uygun olarak yeniden inşa etmeyi planlıyoruz. Ayrıca Suudi Arabistan tarafından yapımına 1974 yılında başlanan ve 1976 yılında ibadete açılan İslam Birliği Camii'nin de restorasyonunu yapacağız. 8 bin kişilik bu cami Mogadişu'nun en büyük camisi. İç savaş nedeniyle büyük bir bölümü harabe durumda ve kullanılamıyor." ifadelerini kullandı.
Zaman


Geri Dön