25 / 04 / 2024

Mono Mimarlık İnşaat, KDV avantajını devam ettiriyor!

Mono Mimarlık İnşaat, KDV avantajını devam ettiriyor!

Gayrimenkul sektörünün canlandırılması amacıyla başlatılan geçici vergi indiriminin sonlandırılmasının ardından Mono Mimarlık İnşaat, artan KDV oranlarını fiyatlarına yansıtmama kararı aldı.



Mono Mimarlık İnşaat, 150 metrekare üzerindeki konut satışlarında geçici olarak yüzde 8’e indirilen KDV oranının tekrar yüzde 18’e çıkarılmasının ardından Küçükyalı’da inşa ettiği Akpınar Sitesi’ndeki projesinde kalan son dubleks daireler için KDV oranını yüzde 8’de sabitledi.


Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mono Mimarlık İnşaat, 11 milyon TL’lik yatırımla Küçükyalı İnceyol Sokak’ta kentsel dönüşüm projesi olarak inşa ettiği 2+1 ve 3+1 dairelerin tamamının satıldığı, 2 blok ve toplam 50 daireden oluşan Akpınar Sitesi’nde KDV oranım yüzde 8’de sabit tutarak yaptığı %19’a varan indirim kampanyasıyla yatırımcıları ev sahibi yapacak. Projede yer alan 240 metrekarelik 3+2,4+2 ve 5+2 dubleks daireler ayrıca yapılan indirim kampanyası ile 975 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.


İnşaat Mühendisi Hulusi Zeren ve Mimar Şahin Özcan tarafından 1991 yılında kurulan, mimarlık ve mühendislik altyapısının oluşturduğu vizyonla sektöre ticari şirketlerden farklı bir bakış açısı kazandıran Mono Mimarlık, yatırımlarıyla inşaat ve gayrimenkul sektörünün tüm alanlarına imzasını atayken kentsel dönüşüm çalışmalarında da hızla ilerliyor.


İstanbul’da Bağdat Caddesi ve civarını kapsayan bölgede bugüne kadar 110 milyon TL’lik bir yatırımla 53 bin 304 metrekarelik bir alanın dönüşümüne imza atan şirket, son olarak Küçükyalı’da hayata geçirdiği Akpınar  Sitesi projesiyle de kentsel dönüşümdeki tecrübesini bir kez daha kanıtlıyor. Geçtiğimiz Nisan ayında teslimi yapılarak, 2+1, 3+1 daire tiplerinin tümünün satışının tamamlandığı proje, 7 bin metrekarelik alanda 52 dairelik site özellikli 2 bloktan oluşuyor. Proje; üst düzey kalite, deniz manzarası ve merkezi konumuyla dikkat çekiyor.

 

Dönüşüm projeleri var


MONO Mimarlık'ın bu proje dışında Batur Çatalçeşme, Hamdibey Suadiye, Mono Çatalçeşme, Ramazanoğlu Göztepe, Çağlar Fenerbahçe, Ece Göztepe ve Çamlık Apartmanı olmak üzere devam eden konut projeleri de bulunuyor. Bodrum'da da Reef Bodrum adında bir proje yükselirken, şirketin bankacılık, perakende, turizm gibi sektörlerde taahhüt işleri de var. Mono Mimarlık, yurt dışında da Irak, Kazakistan gibi ülkelerde mağaza çalışmaları yaptı.

 


Geri Dön