18 / 04 / 2024

MOSDER referanduma 'evet' diyeceklerini açıkladı

MOSDER referanduma 'evet' diyeceklerini açıkladı

Referanduma sayılı günler kala anayasa değişikliği paketine iş dünyasından destek yağıyor



Markalı mobilya üreticilerini bünyesinde barındıran Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) de referanduma 'evet' diyeceklerini açıkladı. 
 
Dernek Başkanı Nazif Türkoğlu, Türkiye'nin aydınlık geleceği için referandumda 'evet' kararını desteklediklerini söyledi. Türkiye ekonomisinin önemli yapı taşlarından mobilya sanayisinin gelişmesi için mobilya üreticileri, yan sanayicisi, ithalatçısı ve perakendecileriyle birlikte sektör ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla kurulan ve mobilya sektörünün nabzını tutan derneğin bu kararının siyaset üstü bir anlam taşıdığına dikkat çeken Nazif Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbir siyasi görüşe dayandırılamayacak 'barış ve özgürlük içinde yaşamak, yüksek yaşam düzeyi, eğitim, sağlık ve çevre kalitesine sahip, rekabet gücü yüksek bir ekonomiye ulaşmış güçlü ve güvenli bir ülke olmak' gibi amaçlar için yapılan anayasal değişikliklere 'evet' demek, 'özgürlükçü ve güçlü bir Türkiye' demektir. Anayasa değişikliklerine olumlu bakış, siyasi istikrarı da sağlayarak, ülkemize duyulan güveni artırıp ticari ilişkilere pozitif anlamda katkı sağlayarak, ülkemizin yurt içinde ve dışında ekonomik anlamda gelişmesi ve daha güçlü olmasına katkıda bulunacaktır." MOSDER üyesi şirketler şöyle sıralanıyor: Aldora, Alfemo, Bellona, Bostan's, Cardin, Casa, Cascade, Çilek, Doğtaş, Donat, Gala, İdaş, İpek, İstikbal, İşbir, Kilim, Koleksiyon, Konfor, Laressa, Merinos, Misafir, Mobi, Mobiland, Mondi, Ndesign, Saloni, Seray, Serhat, Teleset, Tepe, Vitello, Weltew, Yağmur, Yataş ve Yatsan.

'MARKALI MOBİLYA TÜKETİCİYE GÜVEN VERİYOR'

Öte yandan MOSDER, iç pazar hacmi 7,5 milyar dolar seviyesine ulaşan mobilya sektöründe tüketici güveni konusunda bir araştırma yaptırdı. Araştırma şirketi Nielsen ile ortak yapılan çalışmada tüketicilerin yüzde 75'inin markalı mobilyayı tercih ettiği sonucu ortaya çıktı. Dernekten yapılan açıklamada, iki yıldan başlayan garanti süresi ile tüketicinin işi şansa bırakmasını engelleyen markalı mobilya üreticileri, evde montajlama, ücretsiz nakliye, satış sonrası servis, özgün tasarımlı ürün çeşidi, uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleri sunuyor.
Zaman


Geri Dön