20 / 04 / 2024

Mövenpick Hotel Bodrum'da işletmecilikten çekildi!

Mövenpick Hotel Bodrum'da işletmecilikten çekildi!

Mövenpick Bodrum'a pahalı geldi otel devi rotayı Antalya'ya çevirdi



İsviçreli otel zinciri Mövenpick'in standartları pahalı geldi, ünlü marka artık Bodrum'da yok. Bodrum Gündönümü Mevkii Bitez'de Mak-yol İnşaat'ın sahibi olduğu otelin işletmesini üstlenen Mövenpick, 3 yıllık sözleşme süresinin sonunda Bodrum'dan çıktı. 92 odalı otel mal sahibi olan Mak-yol tarafından Doria Hotel Bodrum olarak hizmet vermeye devam ederken Mak-yol İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Çebi, şu anda 10-12 uluslararası zincirle otelin işletmesi için temas halinde olduklarını çıkan sonuca göre ya oteli kendilerinin işleteceğini ya da uluslararası bir zincire vereceklerini açıkladı. Otelin yanında kendilerinin 59 villadan oluşan Doria Evleri'nin de bulunduğunu hatırlatan Çebi, "Eğer yeni bir uluslararası zincirle anlaşırsak Mayıs ayından itibaren yeni işletmecisiyle otel hizmete başlar" dedi.

Memnun olan yok

Mövenpick Hotel'in İsviçre kökenli olduğunu ve ağırlıklı olarak İsviçre ile Almanya pazarında güçlü olduğuna dikkat çeken Çebi, Bodrum piyasası için İngiltere pazarında güçlü bir grubun daha başarılı olacağını, bu yüzden de yeni işletmeci seçerken bu konuya dikkat edeceklerini açıkladı. Çebi, yaklaşık 10-12 uluslararası zincirle 2.5-3 aydır görüşmelerinin sürdüğünü ve yıl sonuna kadar bir sonuç alınabileceğini de aktardı.

Bodrum'daki otelcilerden nerdeyse memnun olanın bulunmadığına, sezonun kısa yaşandığına vurgu yapan Çebi şöyle devam etti: "Ancak Bodrum'da golf turizm gelişiyor, sezonu uzatacak faaliyetler yapılıyor. Yeni havalimanı inşaatı var, su arıtma projesi gündemde. Sezon, önümüzdeki yıllarda yapılan çalışmalarla Haziran'dan Nisan'a kadar çekilecek. Şu anda bizimle görüşme yapan uluslararası zincirler de Bodrum'un geleceğine yatırım yapıyor."

31 Ekim itibarıyla Bodrum'daki operasyonunu tamamlayan Mövenpick'in Antalya'da bir otel işletmek için arayışta olduğu ve yine Mak-yol'la birlikte hareket etmek istediği de öğrenildi. Adnan Çebi, bu konuda, "Antalya'da Kemer Tünelleri, havalimanı pisti, Kaş'ta marina gibi inşaat işleri yaptığımız için pazara yakınız. Otel teklifleri geliyor. Mövenpick, Rusya ve Almanya pazarlarına hitap edebilecek bir zincir bu yüzden bu şehirde işbirliği yapabiliriz" diye konuştu.

Ankara'da Varan'la otel açıyor

Türkİye pazarına 2003 yılında 4.Levent'teki oteliyle giren Mövenpick Hotels, ardından İzmir'de Viltur İnşaat'ın 32 milyon dolar harcayarak baştan aşağı yenilediği oteli işletmeye başladı. Grup, 2010 yılında ise Varan Turizm'le yapılan anlaşma sonucunda Ankara'da da 5 yıldızlı bir otel işletmek için harekete geçti. Mövenpick Hotels Grubu, 2010 yılına kadar Türkiye'de 10 otele ulaşmayı planlıyordu.

3 YILDA KARA GEÇEMEDİ

Mak-yol'un 12 milyon dolar harcayarak inşa ettiği, Bitez'de bir tepenin üzerine kurulan, Gümbet koyu ve Ege Denizi'ne karşı özel bir konuma sahip olan otel, Haziran 2007'den beri Mövenpick tarafından 5 yıldızlı bir butik resort olarak işletiliyordu. Ancak sektör yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İsviçreli grubun yüksek standartları, bölgenin sezonunun kısa olması nedeniyle maliyetler karşılanamadı ve otel 3 yılda kâra geçemedi. Bodrum'un yüksek sezonu olan Haziran-Ağustos aylarında otel yüksek doluluk oranıyla çalıştı ama 12 ay açık tutulduğu için diğer aylardaki yüksek işletme giderleri karşısında düşen doluluklar oteli ayakta tutmaya yetmedi. Geleceğe yönelik olarak da otelin kârının artmayacağı beklentisi Mövenpick'in Bodrum'dan çıkmasına neden oldu.
Vatan


Geri Dön